Seksi
Nimimerkki: :/
Ikä: 16-18v

Onko vakavaa jos menkkani ovat myöhässä?

Moi! mua huolestuttaa kun menkat on tullut viimeksi tammikuussa. Oon sairastanu syömishäiriön, jonka takia mulla oli menkat poissa noin 1,5 vuotta, mutta toukokuussa 2022 ne tuli takaisin. Siitä lähtien ne on tullut säännöllisesti. Nyt ne kuitenkin on jo pari kk myöhässä enkä keksi syytä miks ja samat pelot tuolta pitkältä ”menkattomalta” ajalta on tullut takas. Pelkään että tää on jotain vakavaa ja eniten sitä etten vois saada ikinä lapsia. Harmittaa että 16-vuotiaana joudun miettimään tälläsiä 🙁

Hei,

Kiitos viestistäsi. 🙂 Olet huolissasi myöhässä olevista kuukautisista. Kuukautiskierron säätely on varsin hienovaraista ja monet eri tekijät vaikuttavat siihen. Aina kierron vaihtelulle ei ole osoitettavissa mitään selvää ulkoista syytä. Hienoa, että kiertosi on palautunut sairastetun syömishäiriön jäljiltä. Raskauden mahdollisuutta ilmeisesti ei ole, etkä ole huomannut terveydentilassasi tai elämäntavoissasi muita tekijöitä, jotka voisivat selittää menkkojen poissaoloa?

Seurailisin rauhassa tilannetta pari kuukautta, ja jos menkkoja ei ala kuulua, ottaisin yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin. Lapsettomuudesta en kuitenkaan tällä tietoa osaisi olla huolissani. Asia vaikuttaa painavan mieltäsi ja siksi näkisin tärkeänä myös sen, että pääsisit juttelemaan aiheesta lisää jonkun luotettavan henkilön kanssa. Voit jutella aiheesta esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä tai Netarissa, ja myös terveydenhoitajan kanssa.

Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?