TupakkaYleinen
Nimimerkki: corona

Onko vaarallista, jos tupakoi ja saa koronaviruksen?

Tupakoin ja nyt pelottaa koronavirus. Luin että on vaarallista jos polttaa ja saa sen. Onko se totta?

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Tosi hienoa, että suhtaudut vakavasti tupakointiin ja koronavirukseen, joka vaikuttaa tällä hetkellä meidän kaikkien elämään.

Tämänhetkisen tiedon mukaan tupakointi voi lisätä riskiä sairastua koronavirukseen ja se voi pahentaa koronavirusinfektion oireita. Se ei tarkoita suoraan, että kaikki tupakoitsijat sairastuvat koronaan tai saavat vakavia oireita, mutta riski sairastua virukseen ja saada vakavampia oireita on suurempi kuin ei-tupakoivilla. Tupakointi heikentää mm. vastustuskykyä ja keuhkojen toimintaa. Siksi tupakointi aiheuttaa suuremman alttiuden esimerkiksi hengitystieinfektioille ja nykyinen koronavirus iskee nimenomaan hengitysteihin.

Monen koronavirukseen sairastuneen oireet ovat lieviä, mutta joillekin virus voi aiheuttaa vakavia oireita, jotka voivat vaatia sairaalahoitoa. Tupakoinnin lopettaminen on tärkeä keino suojata itseään virustartunnalta ja tukea omaa terveyttä myös jatkossa. Oli sitten kyse päivittäisestä tupakoinnista tai satunnaisista kokeiluista.

Tupakoinnin lopettaminen parantaa vastustuskykyä jo parissa päivässä ja keuhkojen toiminta alkaa elpyä! Tukea ja vinkkejä tupakoinnin lopettamisen tueksi löydät Fressiksen tietopankista.

Tupakoinnin lopettamisen lisäksi muistathan hyvän käsihygienian, vältä ylimääräistä oleskelua julkisilla paikoilla ja pidä yhteyttä kavereihin älypuhelimen tai verkon välityksellä. Tarkempia tietoja koronaviruksesta ja siitä suojautumisesta löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme!

Oliko vastauksesta hyötyä?