NikotiinituotteetTupakka
Nimimerkki: Joku
Ikä: Yli 18v

Onko tupakka haitallinen, jos se ei sisällä nikotiinia tai muita haitallisia aineita?

Onko tupakka haitallinen jos se ei sisällä nikotiinia tai muita haitallisia aineita. Jos siitä vedetään vaan palavan paperin savua läpi

Moikka nimimerkki Joku!

Kyselit, onko tupakka haitallinen, jos se ei sisällä nikotiinia tai muita haitallisia aineita. Emme Fressiksessä ole törmännyt tallaiseen tupakkatuotteeseen. Tarkoititkohan esimerkiksi ns. paperitupakan polttamista, eli rullalle käärityn paperin polttamista? Vai leikittelitkö vain ajatuksella tupakasta, josta olisi poistettu kaikki vaarallinen ja jäljelle jäisi paperi, jota poltetaan?

Joka tapauksessa kaikessa palamisessa syntyvässä savussa on paljon vaarallisia aineita, kuten häkää, joka haittaa elimistön normaalia toimintaa. Savu voi ärsyttää hengityselimiä, aiheuttaa päänsärkyä sekä tekee olosta huonovointisen. Hyvä siis, että laitoit kysymystä asiasta.

Mikäli olet törmännyt tupakkatuotteeseen, jota mainostetaan jotenkin turvallisena, niin kannattaa olla varovainen. Tupakkatuotteissa ei ole usein tuoteselosteita. Jos haluaa oikeasti tietää, millaisia ainesosia tupakassa on, kannattaa tarkistaa tupakkafirmojen nettisivuilta tuotteiden ainesosaluettelot. Tutkimustyö voi osoittautua hankalaksi, jos kyseessä on ulkomailta ja varsinkin EU:n ulkopuolelta hankittu tuote. Silloin tuoteselosteita ei välttämättä löydy firmojen nettisivuiltakaan. Lisäksi suurin osa tupakassa ja myös esimerkiksi sähkösavukkeiden nesteissä käytettävistä aineista voi kuulostaa listalla harmittomilta. Samoja aineita kun käytetään myös elintarvikkeissa ja esimerkiksi kosmetiikassa. Vaikka nämä aineet olisivatkin ihan turvallisia syödä tai käyttää iholla, niin kuumentuessaan ja höyrystyessään niistä muodostuu terveydelle haitallisia yhdisteitä. Niitä ei siis kannata hengitellä keuhkoihinsa.

Valitettavasti mikään tupakka- tai nikotiinituote ei siis ole haitaton. Ja varsinkin kysymyksesi mukaisen paperin palamisessa syntyvän savun hengittäminen ei ole terveydelle hyväksi.

Kannattaa siis suosiolla pysyä erossa tupakka- ja nikotiinituotteista, jotta välttyy niihin liittyviltä haitoiltakin. Mitä muuta uutta, kivaa ja jännää voisi keksiä tupakkatuotteiden käytön tilalle?

Toivottavasti sait tästä vastauksen kysymykseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?