Seksi
Nimimerkki: Apua

Onko normaalia, jos penikseen särkee erektion aikana?

Onko normaalia jos penikseen särkee seisokissa? Ei aina mutta joskus. Ongelmaa ollut parin vuoden ajan.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Veren pakkaantuminen penikseen voi aiheuttaa painetta ja jopa kivun tunnetta, etenkin erektion pitkittyessä. Tämä voi olla täysin normaalia, mikäli kipu laukeaa erektion laantuessa eikä ole jatkuvaa.

Kerroit, että kipua on ollut muutaman vuoden ajan ja koet sen ongelmaksi. Kiputilojen uusiessa tai jatkuessa pidemmän aikaa, on suositeltavaa hakeutua lääkäriin. Kiputila peniksessä voi olla merkki esimerkiksi tulehdustilasta. Vastaanotolla lääkärin tavoitteena on selvittää kivun syy. Lääkäri haastattelee sinut tarkemmin, tekee perustutkimuksen ja määrää tarvittaessa laboratoriokokeita. Seksuaaliterveyteen liittyvät asiat ovat tuttuja lääkärille, joten voit turvallisin mielin mennä lääkärin vastaanotolle keskustelemaan tilanteestasi.

Oman terveysaseman kautta saat varattua ajan yleislääkärin vastaanotolle. Yksityisellä lääkäriasemalla voit puolestaan varata ajan urologille, joka on erikoistunut tutkimaan ja hoitamaan miesten sukuelinten sairauksia. Molemmat vaihtoehdot vievät asian tutkimista eteenpäin.

Hyvää alkukesän jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?