Mieli
Nimimerkki: piip

Onko normaalia etten ole koskaan ollut ihastunut?

Onko normaalia että en oo koskaan ollu ihastunu? Siis en ikinä koskaan. Julkkisihastuksia on ollu, mutta ei ketään koulusta tai vaikka sellanen mikä kävelee jossain kadulla vastaan yms. En oo mielestäni mikään aseksuaali koska on mulla silti kiinnostus seksiin ja haluaisin kyllä seurustella. Mulla ei oo ikinä ollu mitään romanttisia tunteita ketään kohtaan ja mun kavereiden mielestä se on tosi outoa. En ihastu vaikka yrittäisin pakottaa itteäni. Mistä se voi johtua?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Et ole ainoa, joka pohtii tätä asiaa ja voinkin heti alkuun poistaa huolesi: ei ole yhtään outoa, ettet ole vielä ihastunut ympärilläsi oleviin.

Ihmiset ovat ihastumisenkin suhteen erilaisia. Ihastumista ja ihastumisen tapoja ja ajankohtia on yhtä paljon, kuin meitä ihmisiäkin. Kerroit, että sinulla on kyllä ollut julkkisihastuksia, ja ne ovatkin ihan yhtä tärkeitä ja arvokkaita kokemuksia, kuin muutkin ihastumisen kokemukset. On myös hienoa, että tunnistat niiden osalta ihastumisen tunnetta – muista, että saat nauttia näistäkin kokemuksista 😊

Kaikki tavat ihastua tai olla ihastumatta ovat siis yhtä oikeita ja normaaleja. Sinussa ei ole mitään epänormaalia tai väärää tässä asiassa. Mikäli sinua vaivaa se, että ystäväsi pitävät sinua outona, voit keskustella asiasta vielä heidän kanssaan. Kerro näiden edellä olevien asioiden lisäksi, ettei ihastumisen tunnetta voi myöskään pakottaa tapahtumaan. Joskus on jopa niin, että kun jostain asiasta alkaa stressaamaan, siirtyy sen tapahtuminen vielä kauemmas. Voitkin pyytää ystäviltäsi, etteivät he loisi sinulle turhia paineita tämän asian suhteen.

Odottele siis vain kärsivällisesti, sillä kun ihastuminen tulee kohdalle, se varmasti palkitsee ja huomaat, että odottaminen on ollut sen arvoista. Muista, että saat olla rohkeasti sinä, ihastuksen tunteen kanssa ja ilman. <3 Jos haluat jutella aiheesta lisää, voit keskustella siitä luotettavan aikuisen kanssa esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Oliko vastauksesta hyötyä?