Seksi
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 9-12v

Onko normaalia, että toisessa rinnassa on alkanut tuntumaan kipua?

Onko normaalia kun mun toinen tissi on alkanut olla aika kipeä, ja tuntuu kuin siinä ois joku pallo? Toinen tissi on ihan normaali. Oon siis 11

Heippa nimimerkki Tyttö,

Kiitos kysymyksestäsi. Sinua mietityttävät rintojesi muutokset. Kuvailemasi rinnan arkuus ja rinnassa tuntuva ”pallo” kuulostaa kuitenkin täysin normaalilta murrosiän tuomalta muutokselta. En olisi siitä siis huolissani. 😊 Murrosiän alussa on myös hyvin tavallista, että muutokset rinnoissa alkavat hieman eri tahtiin. Rinnat voivat olla keskenään eri kokoisia tai nännit ja nännipihat eri muotoisia.

Rinnat kasvavat ja kehittyvät hiljalleen murrosiän myötä ja muuttuvat vielä moneen kertaan elämän aikana. Rintojen kehitys, lopullinen muoto ja koko ovat aina yksilöllisiä. Jokaisella meistä on oma ainutlaatuinen kehomme ja sen ominaiset piirteet, joista kannattaa olla ylpeä, koska ne tekevät meistä persoonallisia. Jos haluat lukea lisää rinnoista ja niiden kehittymisestä, niin luotettavaa tietoa löytyy täältä.

On hienoa, että olet kiinnostunut kehossasi tapahtuvista muutoksista ja kysyt rohkeasti mieltä askarruttavasta asiasta. Murrosikä ja sen tuomat muutokset herättävät usein monenlaisia kysymyksiä ja tunteita. Jos haluat vielä kasvokkain jutella aiheesta, niin esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle voi aina mennä juttelemaan. Voit halutessasi jutella aiheesta lisää myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Aurinkoista kevään jatkoa 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?