Seksi
Nimimerkki: 13wee

Onko normaalia että kuukautiset ovat 18pv myöhässä?

hei! oon kohta neljätoista ja menkat alko tammikuussa. muuten ollu suht säännölliset mut nyt 18pv myöhäs!! mitä tehä? onko normaalia

Hei,

Ja kiitos lähettämästäsi kysymyksestä. Kerroit, että kuukautisesi alkoivat tammikuussa, olivat alussa säännölliset, mutta ovat nyt olleet myöhässä.

Kuukautisten myöhästymiseen voi olla monta syytä, kuten raskaus, stressi tai äkillinen laihtuminen tai lihominen. On myös aivan normaalia, että kuukautiset ovat alussa epäsäännölliset. Kuukautiskierto voi olla jopa muutaman ensimmäisen vuoden ajan hyvinkin epäsäännöllinen ja vuodot niukkoja. Kierron säännöllistyttyä se on yleensä 23–35, keskimäärin 28 vuorokautta pitkä. Kuukautiskierrolla tarkoitetaan aikaa eli päivien lukumäärää vuodon alkamisesta seuraavan vuodon alkuun. Kuukautisvuoto puolestaan kestää säännöllistyttyään tavallisimmin n. 5 päivää. Lue lisää aiheesta muista Fressiksen vastauksista kuukautisiin liittyvissä kysymyksissä.

Mikäli asia vastauksesta huolimatta vaivaa sinua edelleen, suosittelisin hakeutumaan kouluterveydenhoitajan vastaanotolle. Hän auttaa ja ohjaa sinua tarpeen mukaan. Voit halutessasi jutella aiheesta lisää myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?