Seksi
Nimimerkki: apuaaa

Onko normaalia että edellisistä menkoista on kuusi kuukautta?

Moi eli siis mulla alko tammikuussa menkat ja se oli rusehtavaa ja ne oli sika vähäset, no sitte helmikuussa tuli iha tosi vähä taas ruskeeta vuotoo. Sen jälkee ei oo näkyny menkkoja ja niistä on jotain 6kk. Onko tää normaalii että kestää näin kauan että ne tulee taas?

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi.

Kuukautisten alettua on tavallista, että kuukautiskierto ei ole heti säännöllinen. Vaikka kuukautiset olisivat tulleet jo säännöllisesti, voi niiden tuleminen silti jokin kerta viivästyä. Kuukautisvuotojen välillä voi olla pidempiä aikoja parin vuoden ajan kuukautisten alkamisesta. Joillakin epäsäännölliset kuukautiset jatkuvat tätäkin pidempään.

Koska edellisistä kuukautisistasi on yli 6 kuukautta, voisit mennä juttelemaan asiasta esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Hänen kanssaan voitte selvittää, onko olemassa jotain syytä, miksi kuukautisia ei ole hetkeen kuulunut. Kuukautiskierto on herkkä häiriintymään ja kuukautiset voivat olla myöhässä esimerkiksi stressin, sairastelun, kuormittavan liikunnan tai painonvaihtelun vuoksi. On myös mahdollista, ettei harvan ja epäsäännöllisen kierron taustalla ole mitään hoidettavaa syytä ja seuraavia menkkoja täytyy vain odottaa.

Täältä voit lukea Fressiksen vastauksia muihin samanlaisiin kysymyksiin kuukautisista.

Mukavaa elokuuta!

Oliko vastauksesta hyötyä?