SeksiYleinen
Nimimerkki: Voiko olla menkat?

Onko mulla menkat?

Eli mulla on ollu ehk 2vuotta valkovuotoo ja siis mulla on ihan murrosikä alkanu mutta sitten ehk kaks päivää sitten mulla tuli sellasta punarusehtavaa alkkareihin ja niinä päivinä mun vatsa sattu tosi paljon ja mun menkat ei oo alkanu ni voiko olla menkat???

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuulostaa siltä, että kuukautisesi ovat alkaneet! Ensimmäinen vuoto on usein juuri kuvailemaasi punarusehtavaa vuotoa ja vuoto voi kestää päivän tai pari. Joillain vuoto on heti alusta asti runsasta ja kestää kauemmin, sillä kaikilla tytöillä kuukautiset ovat erilaiset. Ensimmäisinä vuosina kuukautiset voivat olla epäsäännölliset, joten älä ihmettele, jos seuraavat kuukautiset eivät tule kuukauden päästä 😉 Pidä kuitenkin tästä lähtien varmuuden vuoksi mukanasi terveyssidettä, jotta olet varautunut seuraavaa vuotoa varten. Vatsakivut ovat valitettavan yleisiä kuukautiskipuja, ja kivun lievitykseen voit syödä särkylääkettä. Jos kipu ei hälvene särkylääkkeillä, kannattaa olla yhteydessä kouluterkkariin tai lääkäriin.

Kuukautisten alkaminen on mietityttänyt lähiaikoina monia, käy lukemassa vastaukset esimerkiksi nimimerkeiltä Voiko olla menkat? ja Menkat?? Käy lukemassa lisää menkoista myös artikkelistamme.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?