Seksi
Nimimerkki: Kristitty mies 22-v
Ikä: 13-15v

Seksi, rakkaus ja avioliitto

Vaikka omaankin kristityt arvot elämässäni – perustelen toimiani maalaisjärjellä. Ketään ei tunnu kuitenkaan kiinnostavan perusteluni, vaan jos sanon ettei seksi kuulu mielestäni _minulle_ ennen avioliittoa, alkaa välitön mollaaminen. Itse näen, että vastakkaisten näkemysten kuuleminen ja ymmärtäminen avartaa.

Koen seksin suurimmaksi rakkauden muodoksi – siksi käytän mielummin termiä rakastelu – joka on tarkoitettu rakkaalle, jonka kanssa on valmis sitoutumaan, ei riitä lupaukset ”kyllä me joskus mennään naimisiin, mutta haluaisin jo nyt harrastaa seksiä”. Jos oikeasti rakastaa, niin eikö voi rakastaa ilman yhdyntää? Onhan (ainakin median mukaan) yhdyntä tärkeä osa parisuhdetta, mutta kun näen sen sillä tavalla, että mieluiten sille yhdelle ihmisille se olisi tarkoitettu.

En itse tässä ole onnistunut mutta pyrin siihen oman hyvinvointini vuoksi. Olenko siis yksin ajatukseni kanssa ja onko se ihan terve ajatus, normaali?

Pohdit kysymyksessäsi, miten median yhdyntäkeskeinen ja omia tarpeita tyydyttävä kuva seurustelusta on ristiriidassa omien arvojesi kanssa.

Harmi, että olet tullut mollatuksi tuodessasi esiin omia arvojasi. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja arvojensa mukaiseen elämään. Se, milloin haluaa aloittaa seksielämän on jokaisen oma valinta.

Seksistä voi käyttää myös termiä rakastelu, ja se onkin hyvä termi kuvaamaan seksin nautinnollisuutta ja läheisyyttä. Seksin ei tulisikaan olla suorittamista vaan kahden ihmisen toisilleen jakamaa nautintoa. Toiset haluavat seksuaalista nautintoa jo seurusteluvaiheessa, toiset vasta avioliitossa. Molemmat tavat ovat sopivia, kunhan se tuntuu molemmista mielekkäältä.

Uskon, ettet ole ajatustesi kanssa yksin. Varmasti muutkin nuoret pohtivat seksin tai rakastelun kuuluvan vasta avioliittoon. Seksitautien riski myös vähenee, jos seksikumppaneita on vähän. Itsetyydytys on myös oiva tapa tutustua itseen ja antaa itselleen nautintoa, jos yhdynnät eivät ole ajankohtaisia tai sopivaa kumppania ei ole löytynyt.

Ajatukset ovat jokaisen henkilökohtaista mielenmaailmaa ja juuri se tekee niistä oikeita ja normaaleita. Olet siis oikeassa, että rakastaa voi ilman yhdyntää. Aivan kuten seurustellakin voi ilman seksisuhdetta.

Oliko vastauksesta hyötyä?