Seksi
Nimimerkki: monsteraddict

Oireet ensimmäisen seksikerran jälkeen

Moi, harrastettiin tossa alkuviikosta poikaystävän kanssa ekaa kertaa seksiä. Sen jälkeen mulla on ollut alavatsa kipeä, ja tuntunut tosi usein että pitäis käydä pissalla, vaikka oon just 10min sitten käyny. Pissaaminen kirvelee aina sillon tällön ja pimpissä muutenkin vähän paineen tuntua samaan aikaan, kun alavatsakin sattuu.

Luin et vois olla joku virtsatieinfektio ja kotihoitona toimis vaan juominen, eikä antibioottia välttämättä tarvita (kun oon kuitenkin nuori, hyvässä kunnossa ja ilman perussairauksia tai muita). Pitääkö mun kertoa vanhemmille vai saanko sen ite hoidettua kuntoon? Kauanko sen kestää parantua pelkällä juomisella?

Moikka! Oireesi kieltämättä kuulostavat virtsatieinfektiolta. Käytittekö seksin aikana kondomia? Jos ette, on suojaamattoman yhdynnän jälkeen oireiden ilmaantuessa hyvä myös aina tutkia, ettei kyse ole seksitaudista. Jos olette toistenne ensimmäiset seksikumppanit, ei seksitaudin mahdollisuutta ole.

Virtsatieinfektio voi joskus hoitua runsaasti juomalla ja myös happamat nesteet, kuten karpalomehu voivat auttaa. Jos oireet eivät häviä parin päivän kuluessa, olisi hyvä hakeutua terveydenhuollon ammattilaisen arvioon. Voisit olla yhteydessä esimerkiksi omaan terveyskeskukseesi. Yleensä terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja voi arvioida virtsatieinfektion oireet ja konsultoida lääkäriä virtsa- ja seksitautinäytteiden ja antibiootin tarpeesta. Olet 16—18-vuotias, joten voit hyvin asioida terveydenhuollossa virtsatieinfektio-oireiden ollessa kyseessä ihan itsekin eikä sinun tarvitse kertoa vanhemmille. Jos saat reseptin antibioottikuuriin virtsatieinfektion hoitamiseksi, tarvitset sen ostamiseen kuitenkin rahaa. Seksitauteihin saa yleensä hoidon terveydenhuollosta ihan ilmaiseksi.

Hyvää kesän jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?