Nuuska
Nimimerkki: Votekicksons
Ikä: 13-15v

Nuuskan käytön aloittamisen haitat

Oon harkinnu nuuskan alottamista ja haluisin tietää muita etuja ku syöpä tai hampaat tippuu esim tuleeko oppimishuonommaksi ku käyttää nuuskaa t:9v

Kiitos kysymyksestä!

Monet luulevat virheellisesti että nuuska ei ole haitallista, mutta ikävä kyllä haitat ovat hyvin samankaltaisia kuin tupakan. Kuten kirjoitit, sinulla on jo tiedossa, että nuuskan käyttö lisää riskiä sairastua syöpiin ja muihin vakaviin sairauksiin sekä vaikuttaa suunterveyteen.

Sinua mietityttää, voiko nuuskan käyttö vaikuttaa oppimiseen. Olet oikeilla jäljillä: Nuuska sisältää paljon nikotiinia, joka on erityisen haitallista kehittyvän nuoren aivoille. Nikotiinin käyttö voi aiheuttaa haittoja oppimiseen, tarkkaavaisuuteen ja muistiin. Lisäksi nuuskan käyttö vaikuttaa myös esimerkiksi jaksamiseen ja urheilusuorituksiin haitallisesti.

Nikotiini aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden, joten jo vähäinenkin käyttö saattaa koukuttaa ja irti pääsy voi olla hankalaa. Koska nuorilla aivojen kehitys on vielä kesken, he ovat huomattavasti alttiimpia nikotiiniriippuvuudelle kuin aikuiset.

Hienoa, ettet ole aloittanut nuuskan käyttöä. Fressis kannustaa sinua jatkossakin pysymään päätöksessäsi ja erossa nuuskasta!

Lue lisää nuuskasta:

7 X harhaluulo nuuskasta
Nuuskan käytön haitat

Oliko vastauksesta hyötyä?