Nuuska
Nimimerkki: Poika13

Nuuskan kokeilun näkyminen suussa

Hei olen 13v. Ja alkoi mietityttämään nuuskan näkyvyydet 4 kerran
testaamisen jälkeen hammaslääkärissä.

Moi ja kiitos viestistä!

Muutaman kerran kokeilusta ei liene jäänyt mitään pysyviä jälkiä suuhun. Nuuskan aiheuttamien vaurioiden näkyminen suussa on kuitenkin yksilöllistä, joten on vaikea sanoa mitään tiettyä määrää, jolloin vauriot alkavat näkyä. Jos sinua huolettavat nuuskan aiheuttamat mahdolliset vauriot suussasi, on hammaslääkäri paras asiantuntija arvioimaan suusi tilannetta.

Nuuska ärsyttää suun limakalvoja ja tavallisin nuuskan käytön aiheuttama vaurio on paikallinen limakalvovaurio eli nuuskaleesio. Se erottuu paksuuntuneena, harmaana tai vaaleana ryppyisenä kohtana limakalvolla. Nuuskan aiheuttamat limakalvovauriot paranevat useimmiten sen jälkeen, kun nuuskaamisen lopettaa. Pidempään käytettynä nuuskan käyttö voi kuitenkin aiheuttaa suussa myös pysyviä muutoksia, jotka eivät enää palaudu, vaikka käytön lopettaisikin.

Nuuskan käyttö aiheuttaa suussa ilmenevien haittojen lisäksi myös paljon muita haittoja, joten suosittelen, että pysyisit jatkossa erossa nuuskasta. Nuuskan haitoista voit halutessasi lukea tarkemmin Fressiksen tietopankista.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös mm. nimimerkkiä Masa.

Aurinkoista alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?