NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: Ikenistä huolestunut

Nuuskan käytöstä johtuva ienvetäymä suussa

Moi, oon käyttänyt nuuskaa aktiivisesti noin 6kk. Huomasin viikko sitten, että etuhampaiden kohdalla ikenissä melkein kohdassa missä pidän aina nuuskapussia ylähuulessa, ien oli lähtenyt nii sanotusti vetäytymään. En tunne mitään/ ei satu siihen. Ja ien ei muuten ole erinäköinen vaan vähän niinkuin olisi ”lovi” siinä. Huolestuttaa vain, kun ens keralla menen hammaslääkäriin ja jos pitää tehdä joku leikkaus siihen, luin jostain ienleikkauksesta. Eli siihen ei satu, tai muuten ole mitenkään erinäköinen vaan vähän lähtenyt pienestä kohtaa vetäytymään.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa että olet tutkinut nuuskan vaikutuksia suussasi. On totta, että nuuskaaminen voi aiheuttaa ienvetäymiä, ja valitettavasti tällaiset muutokset suussa ovat pysyviä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla lainkaan huolissasi siitä, että jonkinlainen ienleikkaus otettaisiin vastaanotolla puheeksi. Hammaslääkäri saattaa kyllä kysyä tupakoinnista ja nuuskaamisesta ja kannattaakin olla asiasta rehellinen. Hammaslääkärin tehtävä on auttaa sinua kohti parempaa suun terveyttä, ei paasata tai syyllistää.

Parhaiten voit ennalta ehkäistä ikenien vetäytymistä puhdistamalla hammasvälit joka päivä esim. hammaslangalla tai väliharjalla sekä harjaamalla hampaat mieluiten sähköhammasharjalla kahdesti päivässä. Me täällä Fressiksellä tietysti suosittelemme nuuskaamisen lopettamista, ennen kuin siitä tulee liian vaikeaa ja ennen kuin sen käyttö aiheuttaa pysyviä muutoksia suussa. Lopettaminen on sitä helpompaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa sen tekee. Pyöräytä itsellesi hyvä syy lopettaa ja nappaa talteen myös Fressiksen vinkit lopettamiseen.

Oliko vastauksesta hyötyä?