NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: Tietämätön

Nuuskan käytön lopettaminen ja suunterveys

Hei, olen nyt käyttänyt puolivuotta nuuskaa, mutta nyt haluan päästä riippuvuudesta irti. Mitä vauriota tällä aikavälillä suuhuni on voinut tulla? Voiko parantua vielä, kun nyt lopettaa. Ylähuuleen tulee vaalea, ”suojakerros” kun nuuskaa ei käytä päivään, mutta se lähtee helposti pois. Myös huomasin etuhampaiden taakse tulleen kohouma, jonka kielellä tuntee, mutta epäilen, että se on tullut jostain muusta kuin nuuskasta.

Moikka ja kiitos viestistäsi,

nuuskan käytön lopettaminen on aina hieno ja erinomainen päätös. Olet käyttänyt nuuskaa puoli vuotta. Jos ja kun lopetat nyt, on hyvin todennäköistä, että nuuskan käytöstä aiheutuneet haitat suussa ja muualla elimistössä paranevat ja suun kunto palautuu normaaliksi nopeasti!  Et maininnut viestissäsi, kuinka tiheää nuuskan käyttösi on ollut. Jo puolen vuoden nuuskan käyttö voi aiheuttaa jonkinlaisia vaurioita suuhun. Näitä voivat olla esimerkiksi ärtyneet ikenet. Tuo vaalea kerros ikenessäsi saattaa liittyä siihen, että suun limakalvot pyrkivät palautumaan nuuskan käytön rasituksesta ja sen aiheuttamasta ienten ärsytyksestä. Jos sinua mietityttää suusi kunto, kannattaa varata terveyskeskuksen kautta aika suun tarkistukseen hammashoitolasta!  On myös hyvä huomioida, että nuuska vaikuttaa koko kehoon: Nuuskassa on runsaasti koukuttavaa nikotiinia, jonka toistuva käyttö pitää elimistöä jatkuvassa rasitustilassa. Nikotiinin käyttö tihentää välittömästi sykettä ja nostaa tilapäisesti verenpainetta.

Nuuskan käytön lopettaminen on sitä helpompaa, mitä nopeammin käytön päättää lopettaa. Siksi juuri nyt on erittäin hyvä hetki jättää nuuska pois käytöstä. Jatkuva nuuskan käyttö aiheuttaa vaikean nikotiiniriippuvuuden ja suun vauriot pahenevat. Tsemppiä nuuskan käytön lopettamiseen! Voit lukea Fressiksen nuuskan käytön lopettamiseen liittyvät lisävinkit täältä:

https://www.fressis.fi/tietopankki/nikotiinituotteet/nain-lopetat/nuuskaamisen-lopettaminen/

https://www.fressis.fi/tietopankki/nikotiinituotteet/nain-lopetat/nuuskaamisen-lopettaminen/tee-paatos/

Oliko vastauksesta hyötyä?