Nuuska
Nimimerkki: poika 15v

Nuuskaamisen vaikutus pituuskasvuun ja hankaluus lopettaa nuuskaaminen

Olen käyttänyt noin puoli vuotta nuuskaa ja olen koittanut lopettaa, mutta se on tosi hankalaa 🙁 onko se voinut jo vaikuttaa pituuskasvuuni. Ja tiedän itsekkin, että siitä on vaa haittaa, ja sen valmistajalle voittoa. Osaatteko auttaa minua tässä asiassa?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hienoa, että olet jo pyrkinyt lopettamaan nuuskan käytön ja haet siihen tukea. Nuuskan käytön lopettaminen voi olla haastavaa, sillä nuuska sisältää runsaasti riippuvuutta aiheuttavaa nikotiinia. Nuuskan käytön lopettaminen on kuitenkin mahdollista. Joillakin lopettaminen onnistuu kerralla ja joillakin pikkuhiljaa vähentämällä. Kerroit, että olet käyttänyt nuuskaa noin puoli vuotta. Et ole siis vielä kovin kauaa ehtinyt käyttää nuuskaa ja tässä sinulla onkin hyvä hetki vaikuttaa terveyteesi. Keinoja nuuskaamisen lopettamiseen löydät Fressiksen tietopankista. Voit myös kurkata mitä nimimerkki Poika, 17v on kysynyt nuuskaamisen lopettamisesta ja mitä siihen on vastattu.

Kysyit myös, onko nuuskan käytöllä vaikutusta pituuskasvuun. Pituuskasvuun vaikuttavat monet tekijät, joista yksi on tupakkatuotteet. On kuitenkin vaikea sanoa, minkälaisella käytön määrällä on vaikutusta pituuskasvuun. Nuuskan käyttösi on kestänyt melko lyhyen aikaa, joten vaikutukset ovat tuskin pysyviä. Tärkeintä on, että pyrit lopettamaan nuuskan käytön. Tupakkatuotteet ja pituuskasvu ovat mietityttäneet myös muita. Kurkkaa esimerkiksi nimimerkin viisitoistavuotias kysymys ja vastaus.

Tsemppiä nuuskaamisen lopettamiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?