Liike

Namikolinx ja muistoja koululiikunnasta

Namikolinx muistelee koululiikunnan aiheuttamia negatiivisia fiiliksiä ja kertoo, miten lopulta löysi kipinän liikkumista kohtaan.

Videolla Namikolinx kertoo koululiikunnan aiheuttamista negatiivista fiiliksistä ja siitä, miten hän kokee, ettei ole kovin liikunnallinen ihminen. Ala-asteella hän suorastaan kieltäytyi osallistumasta liikuntatunneille, mutta mitä tapahtui, kun lukioaikaan hän ottikin jo extra liikuntatunteja?

Useat ihmiset eivät miellä arkensa sisältävän liikkumista juuri ollenkaan. Liikkumisen ei kuitenkaan tarvitse olla suoraan rajua treenaamista, vaan liikkua voi omaa kehoa kuunnellen lempeästi. Liikkumista on paikasta toiseen kävellen tai pyörällä kulkeminen, Pokemon Gon pelaaminen sekä vaikka TikTok -videoilla tanssahtelu ja kotona siivoaminen.

Jos koet ettet liiku arjessasi, voit miettiä pienien asioiden kautta, miten paljon arkesi lopulta kuitenkin sisältää liikettä ja pyrkiä lisäämään sitä pikku hiljaa; valitsisitko ensi kerralla portaat hissin sijaan?

Testaa millainen liikkuja olet?

Katso myös

Video
Liike

MattePlays: ”Vein toimistoäijät kiipeilemään”

Youtube -videollaan MattePlays vie kollegoitaan kokeilemaan harrastustaan kiipelyä, eli boulderointia. Videon aikana hän innostaa etsimään ja kokeilemaan itseä kiinnostavia lajeja ja jakaa vinkkejä helppoon liikkeen lisäämiseen arjessa. Liikkeen lisääminen...

Miksi liikkumisen lisääminen on joskus vaikeaa?

Liikkumisen lisääminen kannattaa aloittaa pienin askelin, asettamalla itselle sopivia tavoitteita. Lue lisää

Mitkä asiat vaikuttavat liikkumiseesi?

Liikkuminen on todennäköisempää, jos sen kokee itselle tärkeäksi ja mielekkääksi. Lue lisää

Kysy asiantuntijalta

Kysy asiantuntijalta -palvelu on kesätauolla ja aukeaa taas 1.8.2024. Hyvää kesää! Lue lisää

Kuinka paljon ja miten pitäisi liikkua?

Liikkuminen voi koostua monista pienistä palasista pitkin päivää ja on hyvä pyrkiä olemaan aktiivinen päivän mittaan. Lue lisää
Artikkeli
Liike

”Elämääni mahtui vain treenaaminen”

Katariina sairastui ylikuntoon lukiossa. Omaan kehoon rakastuminen on vaatinut aikaa, mutta nyt Katariina on onnellisempi kuin koskaan.