NikotiinituotteetSähkösavuke
Nimimerkki: empätiiä

Näkyykö vapettaminen hammaslääkärissä?

Voiks hammaslääkäri huomata vapen polton tarkastuksessa? Oon polttanu vaa vähän ja tosi epäsäännöllisesti. Mul ois hammastarkastus ens kuussa mut tuntuu vaikeelt lopettaa polttamine nyt just

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Hammaslääkäri ei todennäköisesti näe sähkösavukkeen eli vapen käyttöä hammastarkastuksessa. Hammaslääkäreiden tarkoitus ei kuitenkaan ole käräyttää ketään esimerkiksi nikotiinituotteiden käytöstä, vaan auttaa sinua huolehtimaan suun terveydestä. Voit siis ihan rohkeasti ottaa asian myös itse puheeksi. Hammaslääkäriltä voit saada hyviä vinkkejä myös lopettamisen tueksi.

Tutkimuksissa on yleisesti havaittu, että vapettaminen lisää todennäköisesti riskiä mm. hammasterveyden heikentymiselle. Oman terveyden ja hyvinvoinnin vuoksi vapettaminen kannattaakin yrittää lopettaa mahdollisimman pian ennen kuin mitään suurempaa haittaa ehtii aiheutua. Hienoa, että olet edes vähän pohtinut lopettamista. Lopettaminen voi tuntua jo ajatuksenkin tasolla vaikealta, mutta ainakaan helpommaksi se ei ajan saatossa valitettavasti käy. Haluamme siis rohkaista sinua lopettamaan, vaikka se tuntuukin tällä hetkellä vaikealta. Pystyt siihen varmasti! 🙂 Vinkkejä käytön lopettamisen tueksi löydät täältä.

Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?