Seksi
Nimimerkki: Tirkku
Ikä: 16-18v

Muutokset valkovuodossa

Alapäästä tuli menkkojen jälkeen vähän verta valkovuodon mukana mikä homma?
Alapää haisee myös vahvalta ja väkevältä mutta valkovuodon väri ei ole muuttunut tai ei ole muutakaan oireita. Valkovuoto on ehkä vähän kermaista?

Moi nimimerkki Tirkku!

Onpa hyvä, että lähdit etsimään vastausta sinua vaivaavaan asiaan. Valkovuodon määrä, väri, haju ja koostumus vaihtelevat kuukautiskierron eri vaiheissa. Toisinaan valkovuodossa tapahtuvat muutokset kuitenkin viestivät tulehduksesta tai muusta vaivasta.

Kerroit, että sinulla on ollut valkovuodon seassa verta. Valkovuodon mukana voi tulla verta monesta eri syystä, mutta täältä käsin emme valitettavasti pysty arvioimaan verisen vuodon aiheuttajaa juuri sinun kohdallasi. Toisinaan kuukautisten välillä tai heti kuukautisten loppumisen jälkeen esiintyvä verinen vuoto on ns. tiputteluvuotoa, jota esiintyy monilla. Tästä ei välttämättä tarvitse olla huolissaan, mutta jos vaiva toistuu useamman kerran tai veriseen vuotoon liittyy muita oireita, tarvitaan yhteydenottoa lääkäriin.

Muita mahdollisia syitä veriselle vuodolle ovat esimerkiksi hormonaalisen ehkäisyn aloittamisesta johtuva epätasapaino hormoneissa, seksitauti tai emätintulehdus. Kerroit, että valkovuotosi on alkanut haista vahvalta ja väkevältä, minkä lisäksi valkovuoto on kermaisen oloista. Verinen vuoto ja väkevä haju saattavatkin viitata emätintulehdukseen, mahdollisesti bakteerivaginoosiin. Suosittelen sinua varaamaan ajan lääkärille, joka voi selvittää, mistä valkovuodossasi tapahtuneet muutokset johtuvat. Lisäksi hän osaa tarvittaessa neuvoa sinulle sopivan hoidon.

Aurinkoista ja mukavaa kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?