MieliYleinen
Nimimerkki: Käsivarsissa ihokarvat??

Murrosikä ja ihokarvat

Olen siis 10v tyttö, ja käsivarsissa kasvavat karvat ovat olleet jo 5 vuotta minulla.
Äidilläni on myös ollut käsivarsissa ihokarvoja, mutta hän sanoi minulle että ei kannata välittää. Että ne ovat vain karvoja. No, kun olin 7 niin eräs kaverini sanoi että ”isoilla miehillä on käsissä karvoja” ja siitä siis lähti yksi meidän pahimmista riidoista. Minua myös pelottaa käyttää T-Paitoja sillä joku saattaisi kommentoida käsivarsissa olevia ihokarvoja.
Kiitos vastauksesta jo etukäteen!
+hyvää kesää

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Onpa harmi, että olet riidellyt kaverisi kanssa ja vielä vuosienkin jälkeen tämä käsikarva-asia sinua painaa. Ihokarvat ovat kuitenkin täysin normaali asia ja kaikilla ihmisillä niitä on, varmasti myös tällä kaverillasi. Murrosiässä ihokarvat myös lisääntyvät ja on hyvin yksilöllistä, kuinka paljon ihokarvoja kasvaa ja minkälaisia ne ovat. Toisilla karvoja on enemmän kuin toisilla ja toisilla karvat saattavat olla vaaleita ja hentoisia, toisilla tummia ja paksuja.

Murrosiän kynnyksellä on täysin normaalia pohtia omaa kehoaan ja helposti tulee verratuksi itseään muihin. Lisäksi televisiossa, lehdissä ja sosiaalisessa mediassa näkyvät silotellut ihot esimerkiksi malleilla ja julkkiksilla luovat helposti virheellisen kuvan sileästä ja karvattomasta ihosta. Malleilta ihokarvat onkin usein sheivattu ja kuvia on usein lisäksi muokattu niin, ettei ihokarvoja näy missään ja iho näyttää muutenkin täysin sileältä. On kuitenkin täysin normaalia, että ihmisillä on ihossa esimerkiksi epätasaisuuksia sekä niitä ihokarvoja. Meillä kaikilla on muutenkin erilaiset kehot muotoineen ja karvoineen, ja kaikilla on oikeus olla vapaasti juuri sellainen kuin on.

Pidä siis vaan rohkeasti t-paitoja, tuskin tavallisiin ihokarvoihisi kiinnitetään sen kummemmin huomiota. Emme toki voi vaikuttaa siihen, mitä muut ehkä sanovat tai kommentoivat, mutta siihen voimme vaikuttaa, miten näihin mahdollisiin kommentteihin suhtaudumme. Ihmettelyihin voi esimerkiksi vastata toteamalla, että kaikilla on ihokarvoja ja minun ovat tällaiset 😉 Ilkeät kommentit ovat toki aina ikäviä, mutta ne kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?