Seksi
Nimimerkki: Joku

Murrosiän muutokset ja kuukautisten alkaminen

Mul oli tänää vitos luokan lääkärin tarkastus ja siin oli mies ny ahistaa valkovuoto on ollu äitil alko mun iäs kuukautiset oon huomannu muutoksii murros ikään liittyen.

Moi,

Jos oikein tulkitsen viestistäsi, sinua mietityttää murrosiän muutokset ja erityisesti kuukautisten alkaminen. On ymmärrettävää, että murrosiän muutokset jännittävät, koska omassa kehossa tapahtuu silloin paljon muutoksia. Muutokset ovat kuitenkin täysin luonnollisia asioita, ja ne tapahtuvat omassa tahdissaan, joten niistä ei tarvitse olla huolissaan. Haluaisin rohkaista sinua juttelemaan näistä asioista esimerkiksi äitisi tai jonkun toisen aikuisen kanssa, jos aihe mietityttää sinua kovastikin.

Kerroit huomanneesi itsessäsi muutoksia murrosikään liittyen, ja ilmeisesti olet huomannut myös valkovuodon alkamista. Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Murrosikäsi vaikuttaisi siis olevan jo hyvässä vauhdissa, joten kyllä ne kuukautisetkin sieltä vielä ilmaantuvat. Sitä ei tarvitse myöskään pelätä. 😊 Äitisi kuukautisten alkamisiästä ei voi suoraan päätellä sitä, koska kuukautiset alkavat sinulla, vaikka se voikin jotain viitteitä asiasta antaa. Murrosikä etenee jokaisella omaan tahtiin, joten on hyvin yksilöllistä, milloin kuukautiset alkavat. Yleensä ne alkavat 10-16 ikävuoden välillä. Vaikka odottaminen voi tuntua hankalalta, voit olla asiasta rauhallisin mielin. 😊

Kuukautiset ovat mietityttäneet myös monia muita nuoria Fressiksessä. Kysymyksiä ja vastauksia kuukautisiin liittyen pääset lukemaan täältä.

Voit halutessasi tutustua myös murrosikään ja kuukautisiin liittyviin artikkeleihin Hyvä kysymys -palstalla.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?