Ruoka

Pernillan helppo lounas: munakas

Näin teet herkullisen munakkaan tubettaja Pernilla Böckermanin tapaan.

Pernillan helppo lounas: munakas

”Käytän aina paistaessani oliivi­öljyä tai jotain muuta juoksevaa rasvaa. Munakasta paistettaessa täytyy olla tarkkana. Mieto paisto­lämpö­tila on hyvä.” – Pernilla

Tomaatti-pinaatti-munakas 1 hengelle

2 kananmunaa
aurinkokuivattua tomaattia
pinaattia
pieni ripaus suolaa
kirsikkatomaatteja

Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Freesaa eli paista tuore pinaatti pikaisesti pannulla tai käytä sellaisenaan.

Riko kananmunat kulhossa ja sekoita niin, että rakenne rikkoutuu.

Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle juoksevaa rasvaa. Kaada munakasseos pannulle ja alenna lämpöä. Kaada täytteet seoksen päälle ja anna munakkaan kypsyä
rauhassa.

 

Katso myös Pernillan muut reseptit:

Aamupalajogurtti

Ruisleipä a´la Pernilla

Tuorejuusto-tomaatti-toast

Mustikka-avocado-smoothie

Jonnan 4H-kerho innostaa tyttöjä ja poikia kokkaamaan

Jonna Partanen, 18, käy lukiota ja harrastaa vapaa-aikanaan ruuanlaittoa. Hän kokkailee sekä itsekseen että kavereiden ja perheen kanssa. ”Olen oppinut ruuanlaittoa kotona vanhemmiltani ja isoäideiltäni. Tykkään tutkia reseptejä ja kokeilla niitä.” Terveellinen kotiruoka on Partasen juttu. Hän arvostaa ruuassa ekologisuutta ja terveellisyyttä. ”Teen mielelläni esimerkiksi fajitaksia kasvis-soijatäytteellä, koska en itse syö lihaa. Pataruokiakin teen lihan […]

3 hyvää tapaa syödä aamiainen

Mikä kolmesta aamusyöjätyypistä olet? Tunnista itsesi ja löydä itsellesi maistuvin aamiainen.

Marjajäätelö

Superhelppoon marjajäätelöön tarvitset vain kolmea raaka-ainetta.

Kotiruoka: hanki nämä perusruokatarvikkeet kaappiin

Kun kaapissasi on aina nämä perusruokatarvikkeet et kuole nälkään, vaikka kauppareissu jäisi väliin kiireen tai sairastumisen takia.

Mantelinen tuorepuuro

Runsaskuituiset chian siemenet tuovat vaihtelua aamupuuroon.