Seksi
Nimimerkki: J.H

Kuukupin käyttö

Moi! Haluaisin kysyä siitä kuukupista.. En oikein ymmärrä miten sitä käytetään. Kuinka syvälle se pitäisi laittaa vai pitäisikö se olla aika ”alkupäässä” koska itseäni on sattunut sen laitto. Ja haluaisin käyttää sitä koska vihaan siteitä mutta en itse tamppoonia halua käyttää koska se tuntuu epämukavalta.

Kiitos kysymyksestäsi! Kuukuppia, eli silikonista tehtyä joustavaa kuukautissuojaa on saatavilla kahta eri kokoa. Nuorille sopii koko 1, joka on hieman pienempi ja pehmeämpi.

Kuukautiskupin käyttö vaatii totuttelua, harjoittelua ja omaan anatomiaan tutustumista. Emättimen lihakset ovat usein nuorilla tytöillä tiukemmat kuin vanhemmilla ja ennen itsetyydytyksen tai seksielämän aloittamista tutustuminen emättimen anatomiaan on voinut olla vähäistä. Tutustu rauhassa omaan kehoon ja kokeile sormin miltä emätin tuntuu mistäkin kohdasta. Voit ottaa peilinkin avuksi.

Älä  heitä hanskoja tiskiin, jos ensikokeilut kupin kanssa eivät onnistuneet. Yritä rentoutua, kun laitat ja poistat kupin, sillä jännitys supistaa emätintä ja lantionpohjan lihaksia, mikä hankaloittaa kupin paikalleen asettamista ja saattaa aiheuttaa kipua. Mikäli immenkalvo on tiukka, se voi rikkoutuessaan tuottaa myös kipua.

Kuukupin voi laittaa istuen esim. wc-pöntöllä tai seisten pienessä haarassa tai hieman kyykyssä. Kuukuppi työnnetään emättimeen litteäksi taiteltuna rullana ja se liu`utetaan emättimen etuosaan, häpyluun taakse. Kupin paikka on lähempänä emättimen aukkoa kuin tamponin, mutta ei aivan emättimen suuaukon tuntumassa vaan reilusti emättimen sisällä.

Kuukupin pohjassa oleva ”antenni”, joka helpottaa kupin poisottoa, jää useimmiten häpyhuulten sisäpuolelle, kun kuppi on paikallaan. Kun kuppi on aseteltu oikeaan kohtaan, sitä pyöräytetään sormilla ympäri, jotta kuppi avautuu taittelun jälkeen reunoiltaan kunnolla auki, eikä ohivuotoja pääse sattumaan. Oikeaan kohtaan asetetun kupin ei pitäisi tuntua eikä missään nimessä sattua.

Voit lukea lisää kuukupista täältä ja katsoa vielä kuvalliset ohjeet kupin laitosta. Muista aina pestä kädet ja kuppi huolellisesti! Harjoittelu tekee mestarin. Tsemppiä kokeiluun!

Oliko vastauksesta hyötyä?