MieliYleinen
Nimimerkki: Kaakaokisu

Miten voisin kertoa tunteistani pitäaikaiselle ihastukselleni ja mitä pitäisi tehdä jos hän ei vastaa tunteisiini?

Hei. Olen 18v tyttö. Minulla oli nuorempana todella hyvä ja läheinen poikapuolinen kaveri ja nyt vanhetessa meistä on tullut etäisiä, kun emme ole enää samassa koulussa ja näe koulun jälkeen. Olen korviani myöten ihastunut häneen, mutta en tiedä mitä tekisin. Olen yrittänyt kertoa hänelle, kun näimme viime kesänä pari kertaa, mutta en pysty. Hän ei itse ota minuun yhteyttä eli ei ole ilmeisesti kiinnostunut, mutta en halua uskoa sitä. Voisinko silti kertoa, että olen ihastunut häneen, koska en pääse yli ellen kuule sitä häneltä. Olen ollut ihastunut yhteen toiseen poikaan ja kerroin hänelle mutta hän oli juuri eronnut ja vaikutti kyllä kiinnostuneelta tai sitten vaan esitti, koska kertoi olevansa liian kiltti kaikille. Mutta aina kun näen jonkun ja ihastun ajatukseni palaavat tähän henkilöön johon olen ollut ihastunut jo 10 vuotta. Olisiko neuvoja miten unohtaa tai kannattaako vielä kertoa tunteista? 🙁

Hei ja kiitos viestistäsi!

Kerroit olevasi ihastunut kaveriisi ja pohdit mitä tehdä asialle. Mitään yhtä oikeaa tapaa tilanteeseen ei varmastikaan ole. Mutta kuten itse viestissäsi pohdit, voi olla, että asiassa on helpompi päästä eteenpäin, kun kuulet pojalta itseltään, mitä mieltä hän asiasta on. Vaikka ihastuminen onkin ihana tunne, voi se myös viedä energiaa ja aiheuttaa ikävää oloa, jos ei tiedä saako tunteille vastakaikua.

On todella rohkeaa kertoa omista tunteistaan toiselle, sillä et voi täysin tietää miten vastapuoli reagoi kertomaasi. Voit esimerkiksi kertoa asiasi samoin kuin mitä viestissäsi kerroit meille. Hän saattaa hämmentyä tilanteesta, jos se tulee hänelle yllätyksenä. Kannattaa siis antaa hänelle tarvittaessa aikaa pohtia omia ajatuksiaan.

Jokainen joutuu elämänsä aikana joskus tilanteeseen, jossa omat tunteet eivät saa vastakaikua ja sekin on tässä tilanteessa mahdollista. Jos näin käy, se todennäköisesti sattuu ja tuntuu pahalta, mutta tunne menee ajan kanssa ohitse. Surun ja pettymyksen on hyvä kuitenkin antaa tulla ulos. Näitä tunteita voi myös käsitellä esimerkiksi juttelemalla itselle tärkeiden kavereiden tai aikuisten kanssa. Myös ajatuksien kirjoittaminen päiväkirjaan, tai ajan viettäminen itselle mieluisten asioiden parissa saa ajatuksia muualle ja oloa pikkuhiljaa paremmaksi. Mehän emme oikein voi valita, kehen ihastumme. Joten jos käy niin, että poika ei vastaa tunteisiisi, muistathan että vika ei ole sinussa.

Ihminen myös muuttuu iän myötä ja täten ennen läheisestä ystävästä saattaa tulla etäinen. Tarpeet ja kiinnostuksen kohteet ovat usein erilaisia nuorempana kuin aikuisena. Samoin myös itselle läheiset ihmiset saattavat vaihtua. Se on luonnollista ja kuuluu osaksi aikuiseksi kasvamista.

Usein on niin, että niin kauan kuin olemme kiinni menneessä, voi eteenpäin meneminen olla hankalaa. Saatat esimerkiksi vertailla uusia ihastuksia vanhaan, eikä silloin ole niin helppoa olla myöskään avoinna uudelle ihastukselle. Asian selvittäminen voisi siis auttaa sinua menemään eteenpäin, päättyi tilanne miten tahansa.

Toivon sinulle rohkeutta ottaa asia puheeksi!

Oliko vastauksesta hyötyä?