Mieli
Nimimerkki: Saakelin pojat ja ihastukset:(

Miten voisin jutella ihastukseni kanssa?

Oon ihastunu ja se on välillä ihan kivaa ku tulee perhosia vatsaan aina ku nään sen. Alan hymyillä jos se kävelee koulussa mun ohi ja kavereiden kans kiljutaan jos menee läheltä meitä. Mutta ihastumisen kans mun on välillä myös vaikea elää ja harmittaa ku oon niin varma ettei se tykkää musta. Itken suunnileen joka yö sen perään vaikka oikeastaan tiedän etten tykkää siitä loppuelämääni. Miten uskaltaisin puhua sille kasvotusten ku ei olla juteltu johonki kaheksaan vuoteen? Ja se olis tosi outoa vaan mennä yhtäkkiä juttelemaan ilman mitään aihetta. Oon siis tyttö ja se poika ja se on vuoden mua nuorempi.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi,

ihana kuulla, että saat kokea ihastumisen tunnetta ja perhosia vatsassa. Harmillista, että se aiheuttaa sinulle myös mielipahaa. Toivottavasti sinua kuitenkin hieman helpottaa kuulla, että et varmasti ole ainoa, joka kokee tällaisia ristiriitaisia ja voimakkaita tunteita ihastumisen aikana. Erilaiset tunteet ovat luonnollinen osa ihastumista ja on hyvä, että annat tunteillesi tilaa tulla.

Pohdit erityisesti, miten uskaltaisit puhua ihastuksellesi kasvotusten. Ihastuminen onkin tunne, joka monesti pistää myös ”kielen solmuun”. Tällöin ei oikein tiedä, mitä ja milloin pitäisi sanoa. Helpottaisiko sinua, jos yrität ajatella häntä ihan vain yhtenä ihmisenä muiden joukossa – miten puhut jollekin toiselle, johon et ole ihastunut? Keksitkö heidän kanssaan puheenaiheita? Voitko hakeutua hänen lähelleen ja alkaa jutella jostain käytännön asiasta ympärillänne: koulun tiloista, kellonajasta tai vaikka säästä? Olisiko hänellä joskus päällään jokin vaate, jota voisit kehua tai reppu, josta voisit kysyä, mistä se on ostettu? Voit myös pohtia etukäteen tiedätkö jonkin asian, joka yhdistää teitä tai onko jotain, missä voisit pyytää häneltä apua?

Viestistäsi en voi varmaksi tietää, oletteko olleet yhteydessä muuten kuin kasvotusten. Seuraatko häntä somessa tai viestittelettekö jo siellä? Joskus lähestyminen voi olla helpompaa ensin viestin välityksellä. Parhaassa tapauksessa saat siellä aikaan sellaisen keskustelun tai asian, jota sinun on helppo lähteä jatkamaan kasvotusten! 😊

Joskus ensimmäisten keskustelujen ylläpitäminen voi myös olla haastavaa ja keskustelut jäädä kovin lyhyeksi. Älä kuitenkaan lannistu heti, jos näin käy ensimmäisillä kerroilla. Kun olet saanut juteltua muutaman kerran, alat vasta nähdä luonnistuuko teidän välinen keskustelu ja sitä myötä myös tunteesi ihastustasi kohtaan saattavat muuttua. Jännityksen vuoksi ei kannata jättää keskustelemista sikseen, sillä vaikka siinä kävisi kuinka tahansa, voit olla tosi ylpeä itsestäsi, kun rohkaistuit toimimaan!

Paljon tsemppiä kevääseen sinulle <3

Oliko vastauksesta hyötyä?