Seksi
Nimimerkki: Mietteliäs mies

Miten minulla ei ole klamydiaa jos kumppanillani on?

Hei! Kumppanillani todettiin testeissä klamydia, mutta minulla ei vaikka olemme harrastaneet aktiivisesti seksiä kahden kuukauden ajan. Mistä tämä voi johtua?

Moi Mietteliäs mies,

kiitos kysymyksestä, jossa pohdit sitä, miten klamydia ei ole tarttunut kumppaniltasi sinulle. Se onkin hyvä kysymys, koska kerrot teillä olleen aktiivisesti seksiä. Olet siis ilmeisesti itsekin käynyt klamydiatestissä? Minusta olisi hyvä, että voisit jutella ja kysyä lääkäriltä tästä asiasta, vaikka sieltä, missä klamydianäyte sinulta otettiin. Tarvittaessa lääkäri voi ohjata sinut myös uusintanäytteeseen lisätietojen valossa. Alla vielä muutama ajatukseni kysymykseesi liittyen.

Kerrot viestissä, että olette harrastaneet aktiivisesti seksiä kumppanisi kanssa kahden kuukauden ajan. Oliko teillä seksissä käytössä kondomi, tai suuseksisuoja? Esimerkiksi kondomi on hyvä suoja seksitauteja vastaan ja voi selittää sitä, miksi klamydia ei ole tarttunut kumppaniltasi sinulle.

Toinen asia, mikä minulle tuli mieleen on se, että seksitautinäytteet täytyy ottaa oikeasta paikasta suhteessa seksitapaan. Jos sinä olet antanut esimerkiksi suuseksiä kumppanillesi ilman suuseksisuojaa, niin klamydianäyte tulee ottaa silloin sinulta nielusta. Tällöin esimerkiksi virtsanäytteestä tehty klamydiatesti antaa tavallaan väärän negatiivisen tuloksen. Voit lukea lisää seksitautitestauksesta Väestöliiton artikkelista.

Hyvää jatkoa sinulle! Uskon, että saat asiaan selvyyden lääkärin kanssa asiasta keskusteltuasi.

Oliko vastauksesta hyötyä?