Seksi
Nimimerkki: Menkat

Miten menkkojen kanssa elämistä voisi helpottaa?

Mulla alko tänään menkat ja viimeks ne oli ihan hirveet koulussa niin nyt ei yhtään huvittaisi mennä kouluun menkoilla. Onko jotain tapoja joilla sais menkkoja lyhennettyä tai vähennettyä vuotoa ilman mitään lääkkeitä yms, tai ihan vaan helpotettua elämää koulussa?

Hei nimimerkki Menkat,

kiitos yhteydenotosta. Hyvä, että kysyt neuvoa asiaasi. Valitettavasti kuukautisvuodon tai vuotopäivien määrään ei voi kotikonstein vaikuttaa. Sen sijaan esimerkiksi kuukautiskipujen lieventämiseen voi auttaa liikunta ja itselle hyvää mieltä ja oloa tuottaviin asioihin keskittyminen. Esimerkiksi itsetyydytys ja orgasmin kokeminen voivat lievittää hetkellisesti kuukautiskipuja.

Jos kuukautisvuodot ovat runsaat, kivut voimakkaat ja/tai kierto lyhyt (eli että kuukautiset tulevat tiheästi), niin suosittelen kääntymään herkästi kouluterveydenhoitajan tai lääkärin puoleen, sillä kuukautisiin liittyviä vaivoja voidaan hoitaa tehokkaasti oikeanlaisella lääkityksellä. Kipuja voidaan lievittää oikea-aikaisella särkylääkityksellä ja esimerkiksi hormonaalisista ehkäisyvalmisteista on usein apua myös vuodon määrään ja kierron epäsäännöllisyyteen. Jos joudut jäämään säännöllisesti pois koulusta tai harrastuksista kuukautisiin liittyvien vaivojen vuoksi, niin suosittelen lämpimästi hakemaan itselle apua, sillä tehokas kuukautisvaivojen hoito voi lisätä huomattavasti elämänlaatua. Voit lukea lisää aiheesta Fressiksen artikkelista.

Suosittelen sinua myös lukemaan Väestöliiton artikkeleita kuukautisista Hyvä kysymys -palvelusta. Voit myös halutessasi keskustella asiasta lisää Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?