NuuskaSähkötupakkaTupakka

Miten lopettaisit tupakkatuotteiden käytön?

Jos on tahtoa, keinot löytyvät kyllä! Emil, Tessa ja Janne pohtivat erilaisia lähestymistapoja.


Emil, 16

”Varmaankin rupeaisin pikku hiljaa vähentämään. Jos polttaisin 2 askia viikossa, niin ensimmäiset 2 viikkoa vähentäisin 0,5 askia per viikko. 2 viikon jälkeen polttaisin enää 1 askin viikossa, minkä jälkeen rupeaisin vähentämään 1 röökin per viikko. Yhteensä lopettamiseen menisi siis 22 viikkoa.”

 Tessa, 18

”Ehkä yrittäisin korvata ne aluksi jollain muulla. Tärkeää olisi saada tukea esimerkiksi perheeltä tai ystäviltä!”

 Janne, 25

”Ihan kokonaan ja seinään. En vähentäisi pikkuhiljaa, ei se onnistu. Korvaavat tuotteet auttavat, mutta niihin jää koukkuun. Nikotiinipurkka on vieläkin kalliimpaa.”

Nuuskaamalla annat tasoitusta

Eikö peli kulje? Olisiko nuuskalla osuutta asiaan?

Katso, miksi nuuska ei paranna suorituskykyä

 

Fressis

Kysymys & vastaus

kuopiopoika52

Hei ja kiitos kysymyksestäsi! Olemme saaneet samasta aiheesta muitakin kysymyksiä. Luethan siis vastauksemme nimimerkeille huolestunut14vuotta2003 ja elias.

Mukavaa syksyä!

Kysymys & vastaus

huolestunut

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Kerroit, että olet kokeillut nuuskaa ja tupakkaa ja nyt mietit, huomaako hammaslääkäri käyttöä. Pysyviä haittoja ei näistä kokeiluista ole ehtinyt syntyä, joten hammaslääkäri tuskin huomaa mitään. Jos kaipaat tukea tupakoinnin lopettamiseen, voit itse ottaa asian puheeksi hammaslääkärin kanssa. Lääkäri ei kerro asiaa vanhemmillesi.

Nyt sinulla on loistava mahdollisuus vaikuttaa omaan terveyteesi jatkossa siten, ettet jatka tupakka- tai nuuskakokeiluja. Varaudu etukäteen tilanteisiin, joissa tupakkaa tai nuuskaa on tarjolla. Meille on tullut samasta aiheesta muitakin kysymyksiä, esimerkiksi nimimerkiltä 14vuotta2003 ja elias.

Hyvää jatkoa ja tsemppiä tupakattomana ja nuuskattomana pysymiseen!

 

Nuuskaamalla annat tasoitusta – UINTI

 

Keskittyminen hukassa? Olisiko nuuskalla osuutta asiaan?

Katso, miksi nuuska ei oikeasti paranna keskittymiskykyä

Fressis