SeksiYleinen
Nimimerkki: Jul

Miten kertoa seksuaalisesta suuntautumisestaan?

Tuota olen homo enkä uskalla kertoa siitä äidille. Toiseksi, äitini ei tykkää kun pelaan Fortnitea, mitä teen?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kysymyksessäsi toit esiin, ettet uskalla kertoa seksuaalisesta suuntautumisestasi äidillesi. Tätä samaa pohtii moni muukin samassa tilanteessa elävä ihminen. Seksuaalinen suuntautuminen kertoo, keneen ihminen ihastuu tai rakastuu tai ketä kohtaan tuntee vetovoimaa. Seksuaalinen suuntautuminen on jokaisen henkilökohtainen ominaisuus ja kaikki tavat elää ja olla seksuaalinen ihminen ovat yhtä hyviä.

Mieti mitkä ovat asioita tai pelkoja, jotka estävät sinua ottamasta asian puheeksi äitisi kanssa. Tällaisen asian pohtimiseen usein tarvitaan apua ja sitä saa esim. anonyymisti Väestöliiton verkkoneuvontapalveluissa tai Sinuiksi-neuvontapalveluissa. Et ole asian kanssa yksin. Samaa on pohtinut esimerkiksi nimimerkki MH Fressiksen kysy asiantuntijalta –palstalla.

Kysymyksessäsi toit myös esiin sen, että äitisi ei suhtaudu kovin positiivisesti pelaamiseesi. Pelaamisen suhteen sinun kannattaa myös jutella äitisi kanssa ja sopia yhteiset pelisäännöt hänen kanssaan. Löydätte tukea sääntöjen tekemiseen esimerkiksi EHYT Ry:n sivulta.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?