Alkoholi
Nimimerkki: 13v

Miten alkoholi vaikuttaa aivojen terveyteen?

Moi! Oon miettinyt että tekisin kiljua 1.5 litran pulloon. Onko siinä mitään vaaroja tai asioita joita pitää ottaa huomioon ja meneekö kiljusta pikkuaivot? btw haiseeko se huoneessa?

Heippa ja kiitos viestistäsi!

Me täällä Fressiksellä suosittelemme, että jätät kiljun valmistuksen kokonaan väliin. Kilju on käymisteitse valmistettu alkoholijuoma. Siten sen juomiseen liittyy siis ihan samoja haittoja, kuin muihinkin alkoholijuomiin. Nuoren aivot ja elimistö ovat vielä kehitysvaiheessa ja näihin kehittyviin rakenteisiin alkoholi vaikuttaa erittäin haitallisesti. Erityisesti tämän vuoksi alkoholille on myös asetettu ikärajaksi 18 vuotta.

Jo varsin pienillä annoksilla alkoholi vaikuttaa lamaavasti aivojen toimintaan. Mitä suurempia käytetyt alkoholimäärät ovat, sitä merkittävämpiä ovat myös vaikutukset aivoihin. Vaikutukset voivat näkyä muun muassa vahvoina mielialan vaihteluina, tasapainon heikentymisenä sekä oman toiminnan ja seurauksien arvioinnin heikentymisenä. Säännöllinen alkoholinkäyttö voi lisäksi muun muassa heikentää työmuistia, tarkkaavaisuutta ja toiminnanohjausta. Alkoholin vaikutuksista aivoihin voit lukea lisää artikkelistamme. Yleisemmin terveyshaitoista löydät lisää tietoa tietopankistamme.

Ja kyllä, kilju voi haista huoneessa.

Tsemppiä kevääseen, pärjäät vallan mainiosti ilman kiljua!

Oliko vastauksesta hyötyä?