Seksi
Nimimerkki: Sami13

Mitä tehdä kun pippeli on mennyt ruvelle itsetyydytyksen vuoksi?

Minulla on mennyt pippeli vähän ruvelle. Olen harrastanut itsetyydytystä joka ilta pitkän aikaa, ja jonain päivänä kolmekin kertaa. Onko se ollut liikaa? Miksi pippeli ei ole kestänyt sitä? Tiedän, että jotkut pojat runkkaa paljon useammin. Mitä minun pitäisi nyt tehdä?

Hei nimimerkki Sami13,

kiitos viestistä, jossa kerrot pippelisi olevan vähän ruvella itsetyydytyksen jälkeen. Terskan limakalvo ja pippelin varren ohut iho voivat hiertyä itsetyydytyksessä. Nyt akuutissa tilanteessa, kun sinulla on peniksessä hankauksesta johtuvaa haavaumaa, peniksen iholle ja limakalvoille kannattaa antaa aikaa parantua. Hankauma kannattaa pitää puhtaana, siis pestä kerran päivässä vedellä ja taputella pyyhkeellä kuivaksi. Lisähankausta tulee siis välttää. Samasta syystä itsetyydytyksestä kannattaa pitää taukoa niin kauan, että haava paranee. Jos haava kipeytyy entisestään, alkaa punoittaa ja erittää tulehduseritettä, on syytä hakea apua lääkäriltä.

Kysyt myös itsetyydyttämisen määrästä, onko se liikaa? Kolme kertaa itsetyydytystä päivässä on voinut olla liikaa peniksen iholle. Jatkossa voit ennaltaehkäistä hiertymiä käyttämällä itsetyydytyksessä liukuvoidetta. Sitä voi ostaa kaupasta tai apteekista, mutta myös kotoa löytyy monia aineita, joita voi käyttää liukuvoiteen asemasta. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi kasvipohjaiset öljyt ja hajustamaton perusvoide. Limakalvoille suositellaan käytettävän niukasti hajustettuja tuotteita, sillä ne ärtyvät helposti. Voit lukea lisää liukuvoiteista Väestöliiton artikkelista ”Mihin liukuvoidetta käytetään?”. Jos hiertymiä tulee liukuvoiteen käytöstä huolimatta lisää, vähennä seuraavaksi itsetyydyttämisen määrää.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Halutessasi voit jatkaa aiheesta keskustelua Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa tai Poikien puhelimen palveluissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?