Mieli
Nimimerkki: Nimimerkki123

Mitä tehdä kun on ihastunut samalla luokalla olevaan tyttöön?

Olen 13v poika ja olen ihastunut yhteen tyttöön joka on luokallani. Minusta tuntuu että hän on ihastunut minuun, mutta en uskalla kysyä. Mitä minun pitäisi tehdä?

Moikka!

Ihastuminen on ihana tunne, mutta voi aiheuttaa myös epävarmuutta ja epätietoisuutta, jos ei tiedä saako tunteilleen vastakaikua. Ihastuminen näkyy eri ihmisissä eri tavoilla, joten on vaikea tietää, onko toinen ihastunut vai ei. Joku saattaa näyttää ihastumistaan esim. lisääntyvillä kommenteilla somessa, hymyillen, tai pyrkimällä koulussa samoihin paikkoihin. Joku toinen taas vetäytyy ihastuessaan, koska pelkää että toinen ei tykkääkään. Ainoa varma keino saada tieto näihin pohdintoihin, on kertoa omista tunteista ja katsoa miten toinen reagoi, tai kysyä suoraan onko hän ihastunut. Mutta kuten kirjoitikin, se vaatii rohkeutta, ja voi tuntua vaikealta.

Jos kasvokkain kysyminen jännittää, on ihan ok laittaa viestiä myös vaikka somessa. Voihan olla niin, että tyttö miettii juuri parhaillaan samoja asioita kuin sinä ja olisi harmi, jos asia jäisi selvittämättä koska kumpikaan ei uskalla kysyä. Jos kysyminen kuitenkin jännittää liikaa, voit kokeilla osoittaa kiinnostustasi esim. kommentoimalla somessa tai koittamalla tutustua tyttöön ensin kaverina. Ihastumisasioissa ei tarvitse kiirehtiä, eli voit rauhassa selvitellä tytön tunteita. Kesän jälkeen rohkeutta voikin olla ihan eri tavalla! Nyt kesäloman korvilla on kuitenkin siitä hyvä hetki, että jos käy niin, että tyttö on ihastunut, voitte viettää kivan kesän tehden asioita yhdessä. Jos hän ei olekaan ihastunut, ehtii asia unohtua kesän aikana. Ehdit kesän aikana saada myös itse muuta ajateltavaa, tai ehkä jopa ihastua uudelleen uuteen ihmiseen.

Muista, että jos käy niin, että tyttö ei ole sinuun ihastunut, niin kyse ei ole siitä, että sinussa olisi jotain vikaa. Ihan samoin kuin jokaisella on oma lemppari jätskimaku, pidämme myös erilaisista ihmisistä. Eli jos tämän tytön kanssa ei asiat mene toivotulla tavalla, löytyy kohdallesi aivan varmasti vielä sellainen tyttö, joka pitää juuri sinusta.

Rohkeutta ja mukavaa kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?