Mieli
Nimimerkki: Venla

Mitä tehdä kun on ihastunut kahteen poikaan yhtä aikaa?

Minä olen ihastunut luokkalaiseeni Panuun ja Ramiin mutta rinnakkaisluokkalaiseni on ihastunut myös?? Mitä pitäisi tehdä?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi.

Kerrot ihastuneesi kahteen samaan poikaan, kuin rinnakkaisluokkalaisesi ja pohdit, mitä sinun tulisi tehdä. Käytännössä sinun ei tarkalleen ottaen tule tehdä mitään. On ihan normaalia olla ihastunut kahteen ihmiseen yhtäaikaa ja myös normaalia olla ihastunut jonkun kanssa samaan ihmiseen. Kumpikaan näistä ei velvoita toimimaan jollain tavalla. Kuka tahansa voi ihastua kehen tahansa, eikä siihen oikein pysty itse vaikuttamaan, eikä ihastuksen kohdetta voi myöskään kukaan omia itselleen. Tunteita ei kannata eikä oikein pystykään väkisin lopettamaan ja siksi niistä kannattaa nauttia parhaansa mukaan, koska ne ovat kuitenkin ihana osa elämää. Tunteet yleensä syttyvät nopeasti, mutta voivat myös sammua nopeasti. Anna siis itsellesi ja tunteillesi aikaa.

Jos kuitenkin jotenkin haluat toimia, niin erilaisia tapoja toimia tilanteessasi on useita. Jos rinnakkaisluokkalainen on ystäväsi ja sinua huolettaa tilanne ystävyytenne takia, voit keskustella hänen kanssaan asiasta. Kun asiasta juttelee ystävän kanssa ja koittaa ratkoa tilannetta yhdessä hänen kanssaan, tulee samalla harjoiteltua ystävyyden pelisääntöjä, kuten luottamusta ja rehellisyyttä.

Jos taas et halua käydä asiaa läpi tai ette ole ystäviä, voit hyvin jättää kertomatta, että sinäkin olet ihastunut kyseisiin henkilöihin. Voitte hyvin olla ihastuneita samoihin ihmisiin omilla tahoillanne, se ei haittaa mitään. Ihastuksen tunteita ei tarvitse välttämättä kertoa koskaan kenellekään – tunteen voi pitää täysin itsellään, niin kauan kuin sitä kestää <3 Jos taas toivot saavasi ihastukseen vastakaikua, voit kertoa siitä ihastuksen kohteelle. Vaihtoehdon valitseminen riippuu siitä, minkä tavan koet itse oikeaksi – sen mukaan sinun kannattaa toimia. <3

Ihanaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?