Mieli
Nimimerkki: tyttö13

Mitä tehdä kun jää ulkopuolelle kaveriporukasta?

Oonko ilkee?

moi:)
oon 13-vuotias perus seiskaluokkalainen. Jonkinaikaa sitten joskus jouluna, mun luokkalaiset kolme tyttöä jotka oli parhaat kaverit lakkas olemasta kavereita. i mean ne kaks veti välit siihen yhteen. tässä kohtaa olin silleen ”voi ei, tosi surullista.” mut sitten lähennyin sen yhden sanotaan vaikka Liisan kanssa. Olin jo halunnut olla Liisan kaveri jo aika kauan, ja nyt meistä tuli tosi läheiset. Nyt kuitenkin ne kolme sopi riitansa, ja mut jätetään ulkopuolelle. Kaikki on samanlaista kun ennen. Liisa ei enää oo mun kaa kauheesti ja niillä kolmella on omat jutut.

ärsyttää, tuntuu siltä et olisin ollu laastari:/

Moikka ja kiitos kysymyksestä, kaverisuhteet mietityttävät varmasti montaa muutakin nuorta.

Kysyit, oletko ilkeä ja tekstisi perusteella voin sanoa, että tilanteessasi ei ole missään nimessä kysymys siitä, että sinä olisit millään lailla ilkeä. On täysin luonnollista, että sinua harmittaa, kun olet jäänyt vähemmälle huomiolle sinulle tärkeäksi muodostuneessa ystävyyssuhteessa.

Kannustaisin sinua keskustelemaan tästä tilanteesta ja tunteistasi kyseisen ystävän kanssa. Voisit kertoa hänelle, että toivoisit teidän olevan edelleen läheisiä, vaikka hän onkin saanut välinsä kuntoon toisten ystäviensä kanssa. Voi olla, ettei ystäväsi ole tajunnut tilannetta sinun näkökulmastasi, tai hän saattaa jo kokea syyllisyyttä siitä ja toiminnastaan sinua kohtaan, mutta ei ole itse osannut ottaa asiaa puheeksi.

Voit jutella asiasta ystäväsi kanssa kasvotusten tai laittamalla hänelle viestiä. Mikäli kävisi niin, että et saa keskustelussa asiaasi vastakaikua tai ymmärrystä, niin muistathan ettei vika ole sinussa. Ystävyyden tulee olla molemminpuolista ja on tärkeää muistaa arvostaa itseään niin paljon, että pitää lähellä ihmisiä, jotka välittävät aidosti.

Asian esille nostaminen on rohkeaa ja voit olla ylpeä itsestäsi, kun teet niin. Samalla, kun koitatte ratkoa tilannetta ja löytää siihen ymmärrystä tai ratkaisua, tulee molempien pohdittua omia toiveita ja tarpeita ystävyyttä kohtaan sekä harjoiteltua ihmissuhdetaitoja, joista on teille hyötyä myös myöhemmin elämässä.

Tärkeää on myös muistaa, että tässä tilanteessa sinun tai hänen ei tarvitse valita puolia, tai vain tiettyä ystävää. Elämässä voi olla useita ystäviä ja kaveriporukoita – se voi vaatia ajallisesti vähän tasapainottelua, mutta on kyllä täysin mahdollista. Kannustankin myös sinua siihen, että sinäkin saat olla useamman ihmisen ystävä.

Valtavasti tsemppiä sinulle tilanteeseen <3

Oliko vastauksesta hyötyä?