NikotiinituotteetTupakka
Nimimerkki: Tupakoimaton

Mitä tehdä kun altistun passiiviselle tupakoinnille asunnossani?

Jos asuu kerrostalossa viidennessä kerroksessa ja siinä alla on tupakkapaikka, niin onko turvallista pitää ikkunoita auki tai olla parvekkeella? Pelkään kamalasti tupakansavun myrkkyjä ja minulla on astmakin.

Hei, kiitos viestistä.

Sinulla on täysi oikeus elää savutonta elämää ilman toisten tupakoinnista aiheutuvia haittoja. Kerrot, että siinä kohdassa missä asut, on tupakkapaikka alla, minkä vuoksi kerrot altistuvasi passiiviselle tupakoinnille, jos pidät ikkunoita tai parvekkeen ovea auki. Passiivisen tupakoinnin haitoille on vahvaa näyttöä ja se aiheuttaa pitkälti samoja terveyshaittoja kuin tupakointi. Kaikki tupakoitsijat eivät välttämättä ymmärrä sitä, ja saattavat tietämättään altistaa muita tupakansavulle ja sen haitoille.

Keskeinen kysymys tilanteessasi on kuitenkin se, miksi tupakkapaikka on ylipäätään sijoitettu niin lähelle taloa. Ongelmaan voidaan puuttua tupakkalain perusteella ja terveydensuojelulain määräysten avulla. Suomen Ashin sivuilla onkin lisää tietoa ja ohjeistuksia siihen, mitä asialle voisi olla tehtävissä. Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä tupakointi on mahdollista kieltää huoneiston parvekkeilla, ulkoalueilla tai huoneistoissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?