AlkoholiTupakka
Nimimerkki: Nopeaa helppiä

Mitä tehdä, jos on menettänyt tajuntansa kun on juonut kaljaa ja polttanut tupakkaa?

Oon 17v ja menetin tajuntani yhtäkkiä kun olin vetänyt tupakkia ja kaljaa. En tiedä mistä tajun menettäminen johtui mutta epäilen nikotiinimyrkytystä. Voiko siis nikotiinimyrkytyksestä menettää tajuntaa ja pitääkö sitä jotenkin hoitaa?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Hyvä, että pohdit hyvinvointiasi ja laitoit meille viestiä asiaasi koskien, etkä jäänyt pohtimaan asiaa yksin. Tupakka ja alkoholi ovat päihteitä, joiden haitalliset vaikutukset ovat jokaiselle yksilöllisiä. Kuulostaa huolestuttavalta, kun kerrot, että olet menettänyt tajuntasi kun olet käyttänyt kaljaa ja tupakkaa. Nikotiini ja alkoholi voivat aiheuttaa myrkytystilan, käytti niitä sitten yhdessä tai erikseen.

Lievän nikotiinimyrkytyksen yleisimpiä oireita ovat huono olo ja oksentaminen. Vakavan nikotiinimyrkytyksen oireena on muun muassa hengityksen lamaantuminen. Alkoholimyrkytyksen oireita ovat pahoinvointi, sekavuus, oksentelu, hengityksen hidastuminen, kalpea tai sinertävä iho ja tajuttomuus. Voi olla siis hyvinkin mahdollista, että olet saanut myrkytyksen nikotiinista ja/tai alkoholista. Tajunnan menettäminen ja muut yllämainitut oireet ovat sellaisia, mitkä täytyy ottaa vakavasti. Jos henkilö menettää tajunnan, olisi tärkeä varmistaa, ettei henkilö jää yksin ja ilmoittaa asiasta luotettavalle aikuiselle tai soittaa 112.

Kysyit, pitääkö kuvaamasi tilaa jotenkin hoitaa? Näin sähköpostin välityksellä on mahdotonta tarkkaan sanoa, mikä on aiheuttanut tajunnan menetyksesi. Alkoholilla ja tupakalla voi olla tekemistä asian kanssa, mutta jos vointisi yhtään mietityttää, niin sinun olisi hyvä käydä esimerkiksi lääkärin tai terveydenhoitajan juttusilla. Jos opiskeluhuollossa ei ole kesällä vastaanottoa, niin omalle terveysasemalle voi myös hakeutua. Olisi myös hyvä, jos juttelisit asiasta jonkun turvallisen aikuisen kanssa. Olisiko sinulla lähipiirissä joku, kenen kanssa voisit jutella? Lisäksi Sekasin-chatissa voit jutella mieltä askarruttavista asioista nimettömänä.

Lisätietoa, miten myrkytystilanteissa tulisi toimia, voit lukea Fressiksen tietopankista.

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?