Mieli
Nimimerkki: ...

Mitä tehdä jos on ihastunut parhaaseen ystäväänsä?

Hei. Olen 13-vuotias nuori ja tarvisin apuu. Mun yks frendi Jenna (nimi muutettu) on mun kaa samassa koulussa viä vuoden. Se on siis mua kaks vuotta vanhempi. Tykkään siitä ja uskon et se on huomannu sen, mut en uskalla myöntää sitä. Ollaan tosi paljon koulussa ja vapaa-ajalla sen kaa ja ollaan hyvin läheisiä. Tyyliin siis että halaillaan tosi paljon ja puhutaan kaikesta. Kuitenki ongelma on siinä et Jenna on varattu. Tiedän etten voi ihastumiselleni mitään ja panseksuaalina saatan ihastua kehen tahansa. Silti, mitä voisin tehä esim, et olo helpottais ku on huono olla sen asian kanssa, koska koen että on väärin tykätä varatusta, parhaasta frendistä. Mitä teen?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Toteat hienosti ja kypsästi tietäväsi, ettet voi ihastumisellesi mitään. Samalla kuitenkin koet huonoa oloa siitä, kun koet tunteidesi olevan väärin. Tunteissasi ei ole mitään väärää. Meillä kaikilla on oikeus ihastua ja kokea ihastumisen tunteita toista ihmistä kohtaan, emmekä aina voi valita ihastuksen kohdetta.

Ymmärrän kuitenkin tilanteesi haastavuuden ja pohdinnan siitä, että mitä pitäisi tehdä, jotta olosi helpottaisi. Rohkaisisin sinua kertomaan asiasta. Yhdessäoloanne voi nimittäin olla hankala pitää yllä, jos samalla salaat toiselta näin tärkeän asian. Ihastuksesta kertominen ei varmastikaan ole helppoa, eikä siihen ole mitään oikeaa tapaa. Voit myös jännittää sitä, miten asia vaikuttaa ystävyyteenne. Hyvä ystävyys harvoin kuitenkaan päättyy siihen, että osapuolet ovat rehellisiä toisilleen 🙂 Voisit ehkä sanoa hänelle, että jos hän ei tunnekaan samoin, ei se haittaa ja että et halua asian pilaavan ystävyyttänne? Kertomalla saisit asian pois mielestäsi ja kuka tietää, entä jos ystäväsi tuntisikin samoin sinua kohtaan?  Vaikka et saisikaan tunteillesi vastakaikua, voit olla ylpeä itsestäsi, että kerroit tunteistasi. Aina tunteet eivät vain valitettavasti kohtaa ja se varmasti harmittaa, mutta myös helpottaa ajan kanssa.

Tsemppiä tilanteeseesi!

Oliko vastauksesta hyötyä?