Mieli
Nimimerkki: Elli

Mitä tehdä jos ihastus ei tykkää takaisin?

Mitä tehdä jos on poika josta on ollut kiinnostunut jo kauan mutta poika ei tykkää takaisin enää, ennen tykkäsi mutta ei enää nykyään?

Moikka! Kiitos viestistä!

Ikävä kuulla, että koet ettei tämä poika enää tykkää sinusta samalla tavalla kuin aiemmin. Mistähän sinulle on tullut sellainen olo, että jotain on muuttunut? Oletko jutellut hänen kanssaan? Olisiko mahdollista, että kertoisit hänelle miltä sinusta tuntuu ja että olet hänestä kiinnostunut? Jos kasvotusten jutteleminen tuntuu liian jännittävältä, on viestillä kertominen yhtä hyvä vaihtoehto, jos koet haluavasi kertoa tunteistasi hänelle. Ihastuksesta kertominen on aina hyvin rohkeaa, eikä jännittämisen tai torjutuksi tulemisen pelon vuoksi sitä kannata jättää kertomatta. Parhaimmillaan ihastuksesi kohde tuntee samoin.

Toisen tunteista ja ajatuksista ei voi tietää varmasti, jos niistä ei juttele ja monen tilanteen voi helposti tulkita väärin. Valitettavasti aina tunteet eivät kohtaa, ja silloin joutuu käymään läpi sydänsuruja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että vika olisi millään lailla sinussa. Lähes jokainen tulee jossain elämänsä vaiheessa torjutuksi, koska aina tunteet ja elämäntilanteet eivät vain kohtaa.

Sinusta tuntuu varmasti ikävältä, jos et saa vastakaikua tunteillesi ja ihastuksen tunteen ohi meneminen voi kestää aikansa. Se kuitenkin varmasti helpottaa vähitellen ajan kanssa, viimeistään silloin kun kiinnostuu jostain uudesta ihmisestä. Tekemällä itselle mieluisia asioista ja purkamalla tunteitaan esimerkiksi musiikkiin, piirtämiseen, liikuntaan, tai mihin vain itselle tärkeään asiaan, saa ajatuksia muualle, mikä helpottaa ihastumisen tunteesta ylipääsemistä.

Jos haluat hakea rohkeutta ja keskustella aiheesta lisää aikuisen kanssa, voit mennä juttelemaan siitä esimerkiksi MLL:n lasten ja nuorten chattiin, joka on auki joka päivä klo 17-20.

Tsemppiä ja rohkeutta tilanteeseesi <3

Oliko vastauksesta hyötyä?