Seksi
Nimimerkki: 12v

Mitä teen kun sain erektion koulussa ja minulle naurettiin?

olen tavallinen 12 vuotias poika. olen huomannut jo murrosiän muutoksia ja pippelini sojottaa välillä. tänään luokassa alkoi seistä ennen ruokaa ja tytöt ja ihastukseni alkoivat nauraa. yritin peitellä mutta ei onnistunut. hävettää ja kuulin myöhemmin kun tytöt puhuivat että olen ällöttävä. mitä teen?

Moi!

Tosi kurjaa, että olet kokenut hämmentävän tilanteen ja lisäksi vieläpä muiden kurjaa kommentointia. Se, että ikäisellesi tulee tahattomia erektioita  on hyvin tavallista. Lähes kaikki, joilla on penis, kokevat niitä erityisesti murrosiän alussa. Erektio sinänsä on hyvä ja terve merkki – penis toimii kuten kuuluukin. Kuitenkin on myös tavallista, että tahaton erektio koetaan asiana, jota ei haluaisi kokea muiden läsnäollessa ja kun sen kokee, saattaa tuntea häpeää. Onhan se hyvin henkilökohtainen asia. Siksi varsinkaan muiden ei pitäisi kommentoida toisten herkkiä ja henkilökohtaisia asioita. Et sinäkään varmastikaan kommentoi tovereidesi kehoa tai siinä tapahtuvia asioita.

Se, että tytöt nauroivat ja ilkkuivat, johtuu varmaankin siitä, että myös he hämmentyivät tilanteesta juuri samasta syystä, kuin sinä, eli koska erektio on henkilökohtainen asia, sen näkeminen ei tunnu sopivalta. Usein erektioon liittyy seksuaalista kiihottumista, ja se voidaan kokea sopimattomana julkisissa tilanteissa. Tällaiseen tahattomaan erektioon ei välttämättä sinänsä liity kiihottumista -ne vain tulevat.

Näistä asioista pitäisikin puhua ja kertoa ikäisillesi nuorille, koska tietämättömyys voi olla toisena syynä sille, että tilannetta on kommentoitu. Voisitkin koittaa kertoa asiasta luottoaikuiselle, omalle vanhemmalle,  kouluterveydenhoitajalle, opettajalle tai muulle, joka voisi puhua murrosikään liittyvistä asioita tytöille. Tärkeä olisi, että he ymmärtäisivät myös, miten hämmentävältä ja loukkaavalta tuo tilanne on sinusta tuntunut ja ettei kukaan jatkossa tietämättäänkään kommentoisi toiselle herkkää asiaa. Voit vaikka näyttää tätä kysymystäsi ja tätä vastausta tälle luottoaikuisellesi.

Jos asia jää sinua vaivaamaan, etkä voi tai halua jutella kenellekään lähiaikuiselle, voit jutella asiasta luottamuksella ja nimettömästi Poikien Puhelimessa (puhelin tai chat) tai nuorten seksuaalineuvontachatissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?