Seksi
Nimimerkki: ?

Mitä teen jos menkat alkavat koulussa?

Mulla on ollu valkovuotoo yks vuos ja on ollu alavatsakipuja huomasin että alkkareissa oli valkovuodon lisäks myös muutama tippa ruskeeta valkovuotoo ja jäi mietityttää että alkoko mun menkat ja mitä teen jos ne alkaa koulussa?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Ruskea väri valkovuodossa viittaisi menkkojen eli kuukautisten alkamiseen. Valkovuoto värjäytyy usein kuukautisverestä rusehtavaksi juuri ennen ja jonkin aikaa jälkeen kuukautisten.

Joskus ensimmäiset kuukautiset voivat olla hyvin niukat muutaman päivän kestävät ja vuoto voi olla vain rusehtavaa valkovuotoa. Toisilla kuukautiset voivat olla runsaatkin ja kestää 7 päivää. Kaikkien kuukautiset ovat yksilölliset ja vuodon koostumus, määrä ja pituus voivat myös vaihdella eri kuukautiskierroissa.

Seuraa nyt vuotoasi ja pidä kuukautissuojia mukanasi. Seuraavat kuukautisesi voivat tulla noin kuukauden kuluttua, mutta ei välttämättä. Kuukautiset voivat olla ensimmäiset vuodet myös hyvin epäsäännölliset. Älä siis pelästy, jos seuraavat kuukautisesi eivät tule heti kuukauden päästä uudestaan. Se on täysin normaalia 🙂 Pidä siis jatkossa kuukautissuojia mukanasi repussa tai laukussa, niin olet valmistautunut, jos kuukautiset alkavat koulussa. Myös koulusi terveydenhoitajalta saat suojia, jos omat ovat lopussa tai unohtuneet kotiin.

Muistathan, ettei kuukautisissa ole mitään hävettävää, vaan niiden alkaminen on hieno merkki siitä, että murrosiän kehityksesi etenee kuten kuuluukin.  Lue vielä lisää menkoista Fressiksen artikkelista.

Kivaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?