Mieli
Nimimerkki: A

Mitä pitäisi tehdä, jos ei uskalla kertoa tunteistaan ihastukselle?

Oon ihastunut tyttöön jo eskarista eteenpäin ja kerroin tunteistani kahdeksan vuotiaan ja vastaus oli hyi yök… Mutta en usko että tää olis yhä vastaus jos kysyisin koska oltiin vasta kahdeksan mutta en uskolla kysyä uudestaan sitä mitä se tuntee enkä myöskään uskolla ilmaista tunteitani sillä pelkään että se vastaa kieltävästi. Mitä pitäis tehä?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Ihastumisesta kertominen on rohkeaa ja voit olla itsestäsi ylpeä, että olet nuorempana kertonut tunteistasi! Tilanne ei silloin päättynyt toivomallasi tavalla, mutta nyt tilanne voi olla hyvinkin erilainen. Mitään yhtä ja ainoaa oikeaa toimintatapaa kertomaasi tilanteeseen ei oikein ole. Toiselle tunteistaan kertominen sisältää aina riskin siihen, että toinen ei tunnekaan samoin. Tästä huolimatta kertominen voi helpottaa, sillä sitä kautta asiaan saa ainakin jonkun ratkaisun. Asian pohtiminen voi nimittäin viedä voimia ja samalla saattaa olla, että et huomaa mahdollisia muita ympärillä olevia kivoja tyttöjä.

Jos et halua kysyä suoraan, voisit vähän seurailla, miten tämä tyttö suhtautuu sinuun – hymyileekö hän sinulle muita enemmän, seuraako somessa, hakeutuuko samaan seuraan jne. Tämän tyyppiset asiat voivat kertoa siitä, että hänellä saattaisi olla jotain tunteita sinua kohtaan. Voit myös kommentoida itse esim. hänen somekuviaan, tai hakeutua nyt koulussa samaan seuraan ja katsoa miten hän siihen suhtautuu.

Jos päätät kertoa, niin muistathan, että jos tyttö ei koe samoin kuin sinä häntä kohtaan, ei se kerro sinusta mitään. Me emme nimittäin voi valita sitä kehen koemme viehätystä ja kehen emme. Se on vähän sama asia kuin monessa muussa jutussa – yksi nauttii jalkapallon peluusta ja toinen uimisesta ilman sen suurempaa syytä. Pettymys ja suru voivat tuntua vahvoina tunteina ja niitä on hyvä kuulostella. Kivojen asioiden tekeminen auttaa suruun pikkuhiljaa. Voi olla myös hyvä ottaa etäisyyttä tyttöön, sillä vanha sanonta ”poissa silmistä, poissa mielestä” pitää hyvin paikkaansa. Kohta alkavat kesälomat antavat onneksi myös muuta ajateltavaa ja parhaassa tapauksessa mahdollisuuden tutustua myös uusiin ihmisiin, jos tämän tytön kanssa asiat eivät etene.

Rohkeutta sinusta parhaalta tuntuvan ratkaisun tekemiseen ja mukavia asioita kesälomaasi!

Oliko vastauksesta hyötyä?