Seksi
Nimimerkki: .

Mitä olisi tärkeä tietää ennen ensimmäistä seksikertaa?

Moi! Mitkä ovat sellaisia asioita mitä olisi tärkeää tietää ennen ensimmäistä seksikertaa? Mitä esimerkiksi seksin jälkeen, sen aikana tai ennen sitä olisi tärkeää tehdä? Ehkäisy ollaan huolehdittu jo kuntoon kun on käytössä epillerit ja kondomi

Hei,

kiitos viestistä. Hienoa, että olette huolehtineet ehkäisyn kuntoon ennen seksiä 🙂 Ehkä olette siis keskustelleet ehkäisyyn ja seksiin liittyvistä asioista? Asioista keskusteleminen on usein hyvä keino luoda luottamusta ja turvallisuuden tunnetta kumppanin kanssa, ja hyvä kommunikaatio on tärkeää myös seksissä. Sen lisäksi, että rohkaistuu ilmaisemaan omaa halua, toiveita, odotuksia ja jännitystä, on tärkeää varmistua kumppanin valmiuksista seksiin. Kommunikaatio on tärkeää seksin kaikissa vaiheissa, sillä tunnelma ja ajatukset voivat muuttua nopeastikin.

Seksissä tulisi suhtautua myös armollisesti sekä itseensä että kumppaniin, sillä siinäkin saattaa tapahtua odottamattomia asioita, eikä kaikki suju aina suunnitelmien mukaan. Näissä tilanteissa auttaa parhaiten empaattinen ja lämmin suhtautuminen. Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton artikkelista ”Miten valmistautua eka kertaan?” Myös liukuvoiteen käyttöä voi suositella aina seksiin, sillä se vähentää tehokkaasti hankausta ja lisää siten nautintoa seksistä.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Halutessasi voit jatkaa aiheesta keskustelua Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa.

Oliko vastauksesta hyötyä?