Seksi
Nimimerkki: Venniku

Mitä kiihottuessa tapahtuu?

Mitä tapahtuu normaalisti kun kiihottuu miten vaikka penis tai kivekset muuttuu? Mitä jos se on ihan eri näköinen kiihottuneena? Ollaan puhuttu että ajettaisiin karvat mut onko jotain haittaa jos vaikka kivekset on ajeltu? Voiko yöllisille siemensyöksyille mitään ettei ne sotkisi lakanoita?

Moikka ja kiitos kysymyksistäsi!

Kiihottumisen tunne muodostuu aivoissa, ja sen vaikutus tuntuu ja näkyy kehossa. Pojilla seksuaaliseen kiihottumiseen liittyy erektio, eli peniksen jäykistyminen. Erektiossa penis pitenee, paksuuntuu ja kovenee, eli penis näyttää erektiossa erilaiselta kuin levossa, ja se on täysin normaalia.

Karvojen ajelu on jokaisen henkilökohtainen päätös, eikä siitä yleensä mitään haittaa ole. Jos päätät ajella intiimialueen karvojasi, niin varmistathan, että sinulla on tarpeeksi terävä höylä sekä ihokarvojen ajeluun tarkoitettu vaahto/geeli. Ole myös varovainen, ettei tule haavoja.

Kysyit myös yöllisistä siemensyöksyistä ja että voiko niille mitään. Yölliset siemensyöksyt alkavat murrosiässä ja ovat täysin normaaleja kehon seksuaalisia reaktioita. Ne tapahtuvat usein tahattomasti, eli niille ei oikein voi mitään. Joskus yöllisten siemensyöksyjen tulemista voi estää se, että saa siemensyöksyjä hereillä ollessaan esimerkiksi itsetyydytyksen avulla. Itsetyydyttäminen ei kuitenkaan välttämättä vaikuta yöllisiin siemensyöksyihin, ja aikuisenakin voi vielä tulla yöllisiä siemensyöksyjä aktiivisesta seksielämästä huolimatta. Kyseessä on siis täysin normaali ilmiö, eikä sitä tarvitse hävetä.

Mukavaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?