Seksi
Nimimerkki: Jake

Mitä jos pippelistä tulee vihreää mönjää?

Mitä jos pippelistä tulee vihreää mönjää

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Pohdit, mitä pitäisi tehdä, jos peniksestä tulee vihreää mönjää. Mieleeni tulee kolme eri vaihtoehtoa, mistä voisi olla kysymys.

Ensimmäinen vaihtoehto on siemensyöksyt. Ne alkavat usein murrosiän alkupuolella, noin 12-vuotiaana. Siemennesteen koostumus vaihtelee paljon. Se voi olla vesimäisen juoksevaa tai paksumpaa, kermamaista nestettä. Väriltään se on yleensä vaaleaa, kellertävää tai värissä voi näkyä myös harmaan sävyjä. Usein siemensyöksyt alkavat yöllä, unen aikana – sitten voi aamulla alushousuissa/ lakanoissa näkyä ”mönjää”. Osa saa ensimmäisen siemensyöksyn itsetyydytyksellä. Siemensyöksyjen alkaminen on tärkeä vaihe kasvussa ja sukukypsäksi tulemisessa. Jos siemenneste alkaa haista pahalta tai se muuttuu väriltään poikkeavaksi, voivat nämä olla merkkejä tulehduksesta. Tällöin tulee hakeutua lääkärin vastaanotolle. Muuten siemensyöksyistä ei tarvitse olla huolissaan – ne kuuluvat normaaliin kehitykseen.

Murrosiän ja hormonien vaikutuksesta keho alkaa tuottamaan uudenlaisia eritteitä. Kuvaamasi mönjä voisi siis olla myös tällaista esinahan alle kertyvää eritettä. Se on ihan normaalia, mutta vaatii päivittäistä pesua, jotta ei ala haista ja aiheuttaa ärsytystä/ tulehdusta. Pesemiseen riittää hyvin pelkkä lämmin vesi. Peniksen terskanpää kannattaa pestä esinahan alta, jos esinahan saa vedettyä helposti taakse. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että pesuja on päivittäin, mutta ei kuitenkaan useita kertoja päivässä. Liiallinen hygienia ei nimittäin ole myöskään hyvä. Kerran päivässä ja pelkällä vedellä riittää.

Jos sinulla olisi ollut seksiä, voisi tilanteen taustalla olla jokin seksitaudin aiheuttama tulehdus. Siinä tapauksessa pitäisi hakeutua lääkärille.

Joka tapauksessa aloita päivittäiset pippelin pesut ja mikäli olet vielä epävarma, kysy vaikka kouluterveydenhoitajalta neuvoa.

Oliko vastauksesta hyötyä?