NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: 15v

Mitä eroa on nuuskalla ja nikotiinipusseilla?

Mitä eroa on nuuskalla ja ns. nikotiinipusseilla?

Heippa! Hyvä kysymys!

Nikotiininuuska eli nikotiinipussit eroavat tavallisesta nuuskasta siinä, etteivät ne sisällä tupakkakasvia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivät ne olisi terveydelle haitallisia. Nikotiinipussien sisältämät aineet eivät ole välttämättä aina tarkasti tiedossa, joten niiden haittoja on kokonaisuudessaan hieman vaikea arvioida.

Nikotiinipussit sisältävät usein hyvin runsaita määriä nikotiinia. Myös nuuskassa määrät ovat usein suuria. Toistuvasti pieninä annoksina käytettynä nikotiini haittaa elimistön normaalia toimintaa. Suurina kerta-annoksina nikotiini voi aiheuttaa myrkytysoireita. Nikotiini on erityisen haitallista lapsille ja nuorille, sillä se vaikuttaa mm. aivojen kehitykseen. Nikotiini aiheuttaa myös riippuvuutta, minkä vuoksi nikotiinia sisältävien tuotteiden käyttö jatkuu ja terveyshaittoja alkaa kertyä. Lisätietoja nikotiinin haitoista voit lukea tietopankistamme. Lue myös artikkelimme nikotiinipusseista.

Kaikki nikotiinia sisältävät tuotteet ovat terveydelle haitallisia, ja me täällä Fressiksellä suosittelemmekin pysymään niistä erossa.

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?