Nuuska
Nimimerkki: Joku jonne ryhmä

Mitä eroa on nuuskalla ja energianuuskalla?

Mitä eroa on energianuuskalla ja nuuskalla?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Energianuuska muistuttaa oikeaa nuuskaa, mutta energianuuska ei sisällä tupakkaa tai nikotiinia. Energianuuska sisältää piristäviä aineita kuten kofeiinia, teetä ja rohdoskasvi ginseniä. Lisäksi energianuuska sisältää makeutusaineita, säilöntäaineita ja makuaineita ja joskus myös vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja.

Energianuuska ei ole tupakkatuote, mutta se luokitellaan tupakan vastikkeeksi. Se tarkoittaa sitä, että tupakkalain mukaan tupakkatuotteita tai tupakan vastikkeita ei saa myydä alle 18-vuotiaille.

Energianuuskan sisältämä kofeiinipitoisuus on pienempi kuin esimerkiksi energiajuomissa, mutta me Fressiksessä emme suosittele kummankaan tuotteen käyttöä. Lapsen ja nuoren keho reagoi voimakkaammin kofeiiniin kuin aikuisen. Suurina määrinä kofeiini voi aiheuttaa univaikeuksia, päänsärkyä, sydämentykytystä, pahoinvointia ja ripulia. Energianuuska vaikuttaa myös hampaisiin: hampaat saattavat värjäytyä ja reikiintyä helpommin.

Energianuuskasta on kysynyt myös nimimerkki Pikkupoika. Kannattaa käydä lukaisemassa, mitä hänen kysymykseensä on vastattu.

Oliko vastauksesta hyötyä?