Seksi
Nimimerkki: Outo

Mitä ennen ekaa kertaa olisi osattava

Olemme puhuneet tyttöystäväni kanssa ekasta seksi kerrasta mutta kumppaniani pelottaa se että jos hän ei osaa mitään sillä hetkellä. Olen yrittänyt hänelle sanoa että hänen ei tarvitse osata tehdä mitään vai tarviiko hänen osata?

Moi! Kiva kun laitoit meille viestiä. Ekaan kertaan liittyvät asiat mietityttävät Fressiksessä monia.

Hienoa, että olette puhuneet tyttöystäväsi kanssa seksin harrastamisesta, ja että tyttöystäväsi on voinut kertoa sinulle peloistaan siihen liittyen. Ennen seksin aloittamista on tärkeää voida keskustella kaikesta siihen liittyvistä ajatuksista ja tunteista, kuten pelosta avoimesti kumppanin kanssa. On hyvä myös keskustella vastavuoroisesti siitä, mitkä ovat omat rajat seksin suhteen, eli mitä haluaa ja mitä ei halua tehdä, ja mikä tuntuisi tai ei tuntuisi itsestä hyvältä. Tärkeää on myös se, ettei kumpikaan koe painostusta harrastaa seksiä, vaan molemmat voivat edetä sen suhteen omaan tahtiin ja tehdä vain sitä, mihin kokee olevansa valmis. Jokainen kehittyy omaan tahtiin ja kokemus siitä, milloin on valmis seksiin, on jokaisella yksilöllinen. Valmiuden voi tietää mm. siitä, että tilanne ei pelota tai epäilytä ja siihen ei liity painostuksen tunnetta.

Seksiin ei tarvitse siis kiirehtiä ja se, että seksiin liittyvistä asioista puhuu kumppanin kanssa, vaikuttaa myös siihen, miten seksi (esim. yhdyntä) onnistuu. Seksiäkin täytyy opetella ja harjoitella yksin ja yhdessä, ja oppimiseen kuuluvat myös virheet ja ajoittainen epäonnistuminen. Ennen kuin edetään yhdyntään, on molempien hyvä rauhassa tutustua omaan kehoon itsetyydytyksen kautta. Kun itsetyydytys, oma keho ja siitä nauttiminen alkavat olla tuttua, voi edetä erilaisiin hyväilyihin ja tutkiskeluun kumppanin kanssa, eikä suoraan yhdyntään. Yhdyntä edellyttää, että keho ja mieli ovat siihen valmiita molemmilla ja pystytte puhumaan avoimesti siitä, mitä toivotte toiselta, ja mitä ette halua tapahtuvan.

Seksiin toisen kanssa liittyy siis paljon vastuuta. Seksissä on tärkeää huolehtia paitsi ehkäisystä, myös edellä kerrotuista asioista, eli siitä että seksiin osallistuvilla on hyvä olla. Tärkeintä on, että teillä on luottamuksellinen suhde, ja että voitte keskustella kaikesta seksiin liittyvästä toistenne kanssa, ja kokeilla ja opetella molemmista hyvältä tuntuvia asioita yksin ja yhdessä.

Voitte vaikka yhdessä lukea vielä nämä sisällöt, ja jutella niistä nousseista ajatuksista sen jälkeen:

mitä seksi on ja mistä tietää olevansa siihen valmis
mitä tulisi tietää ennen ekaa kertaa
mitä on suostumus

Mukavia yhteisiä hetkiä teille!

Oliko vastauksesta hyötyä?