Seksi
Nimimerkki: Hei!

Mistä tietää että menkat alkaa?

Eli siis olen 11v tyttö ja mulla on ollut valkovuotoa joku 3 vuotta. Rinnat on kasvanut ja karvoja siellä täällä silloin kun olin 10 tuli parin päivän aikana ”punaista juttua” mun alusvaatteisiin. Oon koittanut etsiä tietoa menkkoihin liittyen mutta en ole oikein löytänyt, parilla kaverilla jo alkanut menkat mutta onko olemassa jotain tietoa että milloin menkat alkaa ja oliko mikään noista merkeistä semmoinen että menkat voisivat olla tuloillaan?

Hei ja kiitos viestistäsi!

Kuulostaa siltä, että kuukautisesi alkoivat jo tuolloin 10-vuotiaana. Ensimmäiset kuukautiset ovat usein juuri punertavaa tai rusehtavaa vuotoa, jota saattaa tulla hyvinkin vähän ja vain muutaman päivän ajan. Toisilla kuukautiset voivat alkaa runsaina ja vuoto voi kestää useamman päivän. Jokaisen tytön kuukautiset ja niiden alkamisaika on siis yksilöllinen. Voit lukea lisää kuukautisista täältä.

Alkuvaiheessa kuukautiset saattavat olla hyvinkin epäsäännölliset. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kuukautiset välttämättä tule joka kuukausi. Sinullakin saattaa siis olla seuraava vuoto lähiaikoina tuloillaan. Jotkut kokevat ennen kuukautisia esimerkiksi alavatsakipuja. Toisilla kuukautiset eivät pahemmin ilmoittele itsestään ja vuoto saattaa vain alkaa. Sinun kannattaakin nyt pitää aina mukanasi siteitä seuraavaa vuotoa varten 😉

Luotettavaa ja asiantuntevaa tietoa kuukautisista sekä muista murrosikään liittyvistä kehon muutoksista voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Kivaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?