SeksiYleinen
Nimimerkki: anskuuu

Minulla on paljon ihokarvoja, onko se normaalia?

Moi, ja siis onko normaalia kun oon 12v ja mul on ollu siis varmaan 5-vuotiaasta asti tosi tummat karvat käsivarsissa ja jopa sormissa ja käsissä. Sama juttu säärissä, paitsi että tummaa karvaa kasvaa myös reisissä ja säärten toisella puolella (?) takaosassa. Myös peräaukossa kasvaa jonkinlaista karvaa :0 Mulla on myös ns. viikset, jotka yleensä leikkaan saksilla pois/lyhyemmiksi. Kaveritkin ovat huomautelleet niistä viiksistä. Myös varpaissa mulla kasvaa n. 2cnt pituisia vaaleita (onneksi vaaleita) karvoja. Mulla kasvaa myös nännien ympärillä ja rinnassa ns rintakarvat. Mulla on mahassakin karvaa joka etenee viivanmuotoisesti ja menee myös navan ympäri? Ranteissa myös tosi paljon karvaa. Häpykarvat ovat about 10 sentin pituiset. Olin yhtenä päivänä sovituskopissa ja katsoin peilistä josta näin taaksepäin (sovitin ns crop toppia) ja huomasin että selkäkin on täynnä karvaa. En sitten ostanut koko paitaa. Joo sori jos kirjoitin ehkä hieman sekavasti, mutta asia vaivaa minua. Se häiritsee.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi – et ole ainut, jota huolettaa karvojen kasvaminen.

Yleensä karvoitus (olipa se sitten runsasta tai ei) on normaalia, eikä siitä tarvitse huolestua. Kuten muissakin ulkonäöllisissä seikoissa, niin tässäkin: me kaikki olemme erilaisia. Karvojen värit vaihtelevat tummasta lähes näkymättömään ja määrä runsaasta vähäiseen, tai jopa siihen, ettei niitä ole ollenkaan. Karvojen kasvaminen on yksilöllistä ja yksittäisiä tummia karvoja voi kasvaa mihin tahansa kehossamme.

Kerrot, että kaverisi ovat huomautelleet sinulle karvoistasi. Toisten ihmisten ulkonäön kommentointi ei ole hyvä tapa, vaikka sitä ei tekisikään pahalla tarkoituksella. Voisitko kenties kertoa kavereillesi, että karvasi ovat sinulle muutenkin tällä hetkellä arka aihe ja toivoisit, etteivät he pahentaisi sitä kommentoinnillaan entisestään? Lisäksi voit myös kertoa heille, ja itse lohduttautua sillä, että et todellakaan ole ainut tyttö, jolla kasvaa karvoja näkyvästi, esimerkiksi ylähuulen päällä.

Kuten mainitsitkin, niin voi olla, että haluaa poistaa tai vähentää osaa karvoista, jos ne ovat itseä häiritsevillä alueilla. Näin voi halutessaan toimia, mutta se ei missään nimessä ole pakollista. Kaikki saavat olla juuri sellaisia, kuin ovat ja itse haluavat olla.

Jos sinusta tuntuu, että karvan kasvusi ei ole normaalia tai sinulla on sen lisäksi muita oireita, kuten selkeästi epäsäännöllinen kuukautiskierto voisi kyse olla myös hirsutismista. Hirsutismilla tarkoitetaan naisten liiallista karvankasvua miestyyppisillä ihon alueilla. Sen määrittely voi kuitenkin olla hankalaa, kun ei ole olemassa tarkkaa linjaa siitä, mikä varsinaisesti on liikakarvoitusta. Jos sinua siis huolettaa tai haluat keskustella asiasta lisää, suosittelen kääntymään ammattilaisen puoleen. Kouluterveydenhoitajaa voi hyvin lähestyä tällaisella asialla.

Tsemppiä syksyysi ja muista, että olet hyvä juuri sellaisena kuin sinä olet <3

Oliko vastauksesta hyötyä?