Seksi
Nimimerkki: Nana

Minkä väristä valkovuodon tulisi olla?

Mistä tutkitaan valkovuodon väri? Mun valkovuoto muuttuu alushousuissa kellertäväksi, mutta kun tarkastelen sitä peilillä suoraan emättimestä, se on väriltään vaaleaa, harmahtavaa. Ei tuoksu miltään. Vähän vetistä ja maitomaista. Pientä kutinaa silloin tällöin havaittavissa.

Hei Nana,

kiitos yhteydenotosta. Hienoa, että selvität mieltä askarruttavaa asiaa.

Kuvailusi perusteella valkovuotosi vaikuttaa tavalliselta. Limakalvoilla se on usein eri sävyistä kuin alushousuihin kuivuessaan. Jos valkovuoto muuttuu yllättäen aiempaan verrattuna, esimerkiksi väritykseltään, hajultaan ja olomuodoltaan, voivat ne olla viitteitä tulehduksesta. Mainitsit viestissäsi myös ajoittaisen pienen kutinan. Jos se muuttuu häiritseväksi ja jatkuvaksi, niin hakeudu lääkäriin sen syyn selvittämiseksi. Kyseeseen voi tulla vaikka hiivatulehdus, joka on helposti hoidettavissa, mutta oireiden ilmaannuttua ensimmäisen kerran, tarvitaan lääkärin varmistus asiaan.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Jos haluat keskustella siitä tarkemmin, niin se onnistuu Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa. Tarkemmat ohjeet lääkäriajan varaamiseen voit lukea Väestöliiton artikkelista ”Miten pääse lääkäriin?

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?